Meteorolojiden 5 ile kar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerini paylaştı. İşte 5 il için karla karışık yağış uyarısı yapan meteorolojinin hava durumu tahmini.

Meteorolojiden 5 ile kar ve sağanak uyarısı
12 Nis 2021 13:04:09

Meteoroloji tarafından yapılan paylaşımda Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de yağmur ile yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklendiğini bildirildi.

METEOROLOJİDEN KAYISI ÜRETİCİLERİNE UYARI

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde zirai don riski bulunduğunu aktaran merkez, özellikle kayısı üreticileri başta olmak üzere yetkililerin ve çiftçilerin tedbirli olmasını önerdi.

Öte yandan, Tunceli ve Bingöl çevreleri için toz taşınımı uyarısı da yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Batı Karadeniz’in kıyı kesimlerinde (Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Karabük kıyıları) kuvvetli yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI

Marmara, Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Zirai faaliyetlerin başladığı/devam ettiği yerlerde zirai don tehlikesine karşı yetkililerin ve zirai faaliyetle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.



0 Yorum

Yorum Yaz