22 Ağustos Mahkemesine Günler Kala Bir Görüş Daha Geride Kaldı!

Haksız tutukluluğunun 557. gününde Alparslan Kuytul Hoca için Bolu Cezaevi önünde biraraya gelen Furkan gönüllüleri 22 Ağustosta gerçekleşecek mahkeme için adalet taleplerini yinelediler.

22 Ağustos Mahkemesine Günler Kala Bir Görüş Daha Geride Kaldı!
20 Ağu 2019 15:09:40

557 gündür delilsiz mesnetsiz bir şekilde Bolu cezaevinde tutulan Alparslan Hoca için bir görüş günü daha geçti.

22 Ağustos Mahkemesine sayılı günler kala Alparslan Kuytul Hocaya selamlarını iletmek ve Semra Kuytul Hocahanım’a desteklerini sunmak için Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen bir grup ziyaretçi bu hafta da Bolu Cezaevinin önünde toplandı.

Furkan gönüllüleri, Bolu cezaevi önünde bir araya gelerek pankart, döviz ve sloganlarla haksız tutukluluğu protesto etti. Açılan dövizlerde “Yeter artık! Zulüm bitsin adalet gelsin.” “Tarih zulmünüzü yazıyor.” sloganları yer aldı.

ÖNCÜ NESİL HOCASININ YANINDA! diyerek "TAHLİYE" bekleyen Furkan Gönüllüleri Hocaefendiye desteklerini gösterdiler.

Cezaevi önünde gerçekleştirilen canlı yayında da Alparslan Hocaya yapılan zulme tepki gösteren ziyaretçiler, özgürlük çağrılarını yinelediler.

Görüş sonrası kendisiyle yapılan röportajda konuşan Semra Kuytul Hocahanım adli makamların adaletle hükmetmeleri gerektiğini vurguladı.
22 Ağustosta görülecek olan mahkemede Hocaefendi için adil bir karar beklediklerini vurgulayan Hocahanım, buna dönük yapılan tüm etkinlik ve eylemlerin de yasal çerçevede düzenlendiğine dikkat çekti.

Mahkeme öncesi kamuoyunu bilgilendirmek maksadıyla yapılan etkinlik ve bildirilerin kısıtlanması ve engellenmeye çalışılmasına binaen bu açıklamalarda bulunan Hocahanım, yasal çerçevede haklarını aramaktan vazgeçmeyeceklerini dile getirdi.

Cezaevinden konvoy halinde ayrılan Furkan Gönüllüleri kornalarla desteklerini Alparslan Hocaya duyurdular.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    necmettin karadağlı 21 Ağu 2019 10:46:49

    ''ALLAHın dünyasında ALLAHın dediği olmalı''Bu söz kimleri kızdırdıda hocayı içeriye attılar.Çok doğru bir söz.Eline sapan bile almamış birine böyle zulüm yapılırmı.


Yorum Yaz