ABD'den sonra İngiltere de Ukrayna'daki büyükelçilik personelini geri çekiyor

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'daki büyükelçilik personelini geri çekmeye başladı. Karara gerekçe olarak, bölgede gerilimin artması gösterildi.

ABD'den sonra İngiltere de Ukrayna'daki büyükelçilik personelini geri çekiyor
24 Oca 2022 17:09:37

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, henüz büyükelçilik çalışanlarına yönelik doğrudan bir tehdit olmadığını belirtse de, ilk etapta büyükelçilik personelinin yaklaşık yarısını çekme kararı aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı da zorunlu olmayan büyükelçilik personelinin ülkeden ayrılmasına izin verdi, Ukrayna'daki ABD vatandaşlarına da benzer bir seçeneği düşünmeleri çağrısı yaptı.

ABD ayrıca vatandaşlarını, bölgede süren gerginlik yüzünden, Ukrayna ve Rusya'ya seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı önemli bir askeri harekat planladığına dair haberler olduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı kararın bir tahliye stratejisi kapsamında alınmadığını ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda "çalışanlarını ülkeden çıkaramayacak durumda" olacağını açıkladı. Açıklamada, bölgede güvenlik koşullarının "öngörülemez ve kısa sürede kötüleşebilecek durumda olduğu" kaydedildi.



0 Yorum

Yorum Yaz