Açıköğretim'den sınav sıkıntısı

Açıköğretim sınavı bu hafta sonu yapılacak. Ancak öğrenciler yine sadece bir ders için iki ayrı merkezde sınava girecek.

Açıköğretim'den sınav sıkıntısı
14 Oca 2020 10:35:57

Açıköğretim’e devam eden öğrenci sayısı, örgün öğretimin yaklaşık iki katına çıktı. YÖK verilerine göre Açıköğretim’deki öğrenci sayısı 3 milyon 880 bin, örgün eğitime devam eden öğrenci sayısı ise 2 milyon 647 bin. Özellikle son yıllarda Açıköğretim öğrenci sayısındaki bu artışta, lisans mezunlarına tanınan sınavsız ikinci üniversite hakkı etkili oldu.

Açıköğretim’in dönem sonu sınavları ise bu hafta sonu yapılacak. Ancak sınavın iki ayrı merkezde yapılıyor olması, öğrencilerin şikayetine neden oluyor. Sınav, sabah 09.30 ve 14.00 olmak üzere iki ayrı oturumda yapılıyor. Örneğin Sosyoloji bölümüne devam eden öğrenciler 1. sınıfta 6 dersten sorumlu. İlk vizede sabah oturumunda 20’şer soruluk 5 dersten test usulü sınava giren öğrenciler, sadece bir dersin (yine 20 test sorusu var) sınavı içinse öğleden sonra ikinci bir okulun yolunu tutmak zorunda kaldı. Her iki sınavın İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu bir ilde ayrı ilçelerde yapılması ise eziyete dönüştü. Kimi adaylar bu nedenle sınavına yetişemedi.

İKİ SINAV KİTAPÇIĞI MALİYETİ

Açıköğretim’in bu hafta sonu yapılacak dönem sonu sınavında da aynı metot uygulanacak. Sabah oturumunda sınava girecek olan öğrenciler, sadece bir ders için yine başka bir okula koşturmak zorunda kalacak. Üstelik sadece 20 soruluk test için Açıköğretim iki ayrı kitapçık bastırıp, iki ayrı okulda ayrı ayrı gözetmenler görevlendirerek gereksiz maliyet oluşturmaya da devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz