• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Adana Emniyetinden Skandal! Alparslan Hoca'dan ses kayıt örneği alınamıyor (!) İstanbul'a gönderilecek!

Adana Emniyetinden Skandal! Alparslan Hoca'dan ses kayıt örneği alınamıyor (!) İstanbul'a gönderilecek!

Alparslan Hoca’nın, başka bir kişiye ait olan konuşma dolayı “Atatürk’e hakaret”ten yargılandığı davada skandal bir gelişme daha yaşandı! Yapılan yazılı açıklamaya göre; Adana Emniyeti Kriminal Müdürlüğü, koskoca Adana'da ses kaydı alma imkanı olmadığını belirtti! Emniyetten gelen bu cevap üzerine Alparslan Hoca, sadece ses kaydı örneği vermek için İstanbul’a sevk edilecek.

Adana Emniyetinden Skandal! Alparslan Hoca'dan ses kayıt örneği alınamıyor (!) İstanbul'a gönderilecek!
26 Şub 2021 23:28:57

Emniyetten gelen cevap görenlere bu ne rezalet dedirtti! Bu doğru olabilir mi?

Alparslan Kuytul Hoca’nın, başka bir kişiye ait bir konuşmadan dolayı “Atatürk’e hakaret" suçlamasıyla yargılandığı skandal davaya eklenen utançlar son bulmuyor!

Söz konusu davanın 4’üncü duruşmasında skandal bir karara imza atan mahkeme heyeti, dosyayı ses kayıt örneği alınması için bir kez daha Adana Adli Tıp Kurumuna göndermişti. Ancak mahkeme kararına eklenen diğer seçenek Emniyete ne yapması gerektiğini bildirir nitelikteydi. Mahkeme karara, yeni ses kayıt örneğinin Adana da alınamaması durumunda Alparslan Hoca'nın İstanbul'a gönderilmesi gerekliliğini ekledi.

Adana Emniyetinden gelen cevap da tam da bu doğrultuda oldu. Adana Emniyet Müdürlüğünün mahkemeye ibraz ettiği belgeye göre; Adana Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğünde ses kayıt örneği alınamayacağı bildirildi!

Resim 

 

Alparslan Hoca ses kaydı verebilmek için İstanbul'a gidecek!

Belgeyi sosyal medya hesabından paylaşan Semra Kuytul Hocahanım, durumu “Beceriksizlik” olarak nitelendirdi!

Skandallar zinciri yaşanan mahkemenin 4'üncü duruşması 16 Şubat’ta, Adana 28'inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülmüştü.

Savcı, dava esnasında; “Dosyada somut, şüpheden uzak ve kesin bir delil bulunamaması sebebiyle...” ifadesini öne sürmüştü. Böyle bir durumda, 'Şüpheden, sanık yararlanır' ilkesi ortaya çıkar ve 'Dosyada yeterli delil olmadığından' beraat kararı verilmesi gerekirdi. Ancak durum bunun tam tersi yönde olmuştu.

Dosyadaki tüm skandalların üstüne bir skandal daha yaşanmış, savcı beyanını; "Yeniden delil toplanması gerekliliği" ile tamamlamıştı.

Alparslan Hoca'nın avukatı, dosyada yeterli delil olmamasının ancak beraat gerekçesi olabileceğini, bu durumda müvekkili hakkında verilecek tek kararın beraat olduğunu ısrarla belirtmişti. Ancak hakim, dosyayı ses analizi için tekrar bilirkişiye gönderme kararı vererek hukuk tarihine gölge düşürmüştü!

Bilirkişi raporunda; konuşan kişi ile Alparslan Hoca'nın görüntü yönünden farklı kişiler olduğunu onaylansa da seste benzerlik olup olmadığını anlayabilmek için yeniden ses analizi yapılacağı aktarılmıştı. 
Mahkeme heyeti dosyayı, ses kayıt örneği alınması için Adana Adli Tıp Kurumuna göndermişti. Ancak Adana'da ses kayıt örneği almanın mümkün olmadığının (!) anlaşılması halinde, Alparslan Hoca'nın İstanbul'a gönderilmesi yönünde ara karar verilmiş, duruşma 10 Haziran'a ertelenmişti.

Alparslan Hoca'nın; "Bu videodaki kişinin ben olmadığımı bakkal dahi anlar!" dediği meselenin adli tıp raporunda muğlak bırakılması bir hukuk garabeti olarak nitelendirildi. 

Alparslan Hoca, Skandal Mahkeme Hakkındaki Yeni Gelişmeyi Açıkladı!

Alparslan Hoca, Skandal Mahkeme Hakkındaki Yeni Gelişmeyi Açıkladı! 



0 Yorum

Yorum Yaz