• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle hedeflenenleri anlattı: “Türkiye, Biden’ın emriyle hareket etmeye devam ediyor!”

Alparslan Hoca, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle hedeflenenleri anlattı: “Türkiye, Biden’ın emriyle hareket etmeye devam ediyor!”

Alparslan Hoca, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle Türk askerinin gönderilme tartışmaları üzerine açıklamalarda bulundu.

Alparslan Hoca, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle hedeflenenleri anlattı: “Türkiye, Biden’ın emriyle hareket etmeye devam ediyor!”
13 Tem 2021 13:26:35

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesiyle Türk askerinin gönderilme tartışmaları üzerine açıklamalarda bulundu. “Amerika ya Taliban’la anlaşmış Taliban iktidarına razı olacak ya da orada iç savaşı devam ettirecek ve kan kaybına sebep olacak. Projesinin bu olduğunu zannediyorum” diyen Alparslan Hoca açıklamalarına şöyle devam etti:


‘Amerika’nın Emri ile Oturup Kalkmaya Devam Ediyoruz’


“Kalplerini tam olarak bilemeyiz ama bunların şimdiye kadar yaptıklarından yola çıkarak şunu tahmin edebiliriz; nasıl ki Irak’tan da çekildiler. Ama Irak’ı mahvettikten, Irak’ta iç savaş çıkardıktan, çeşitli örgütler meydana getirip onları birbirine düşürdükten sonra defolup gittiler. Ve merkezi hükümet ile, örgütler arası savaş sürekli devam ediyor. Yine Amerika’nın istediği oluyor. Amerikan askeri ölmeden bu proje gerçekleşmiş oluyor. Amerika’nın çekilirken yaptığı bu; orada iç savaş çıkartıyor. Hükümetle örgütleri de karşı karşıya getiriyor. Örgütleri de birbirleriyle karşı karşıya getiriyor. Sonra gidiyor ve onlar birbirleri ile savaşmaya devam ediyorlar.  


‘Bizde İnsanın Kıymeti Yok Bizde Türk Askerinin Kıymeti Yok!’


     Büyük ihtimalle orada da yine aynı strateji izlemiştir. Tümden Taliban’ın kontrolüne geçmesi zordur. Orada da büyük ihtimalle yine başka örgütlerle savaşlar olacaktır ya da merkezi hükümetle savaş devam edecektir. Yani Amerika çekilirken “Zaten ben yapacağımı yaptım, bunları birbirine düşürdüm. Şimdi bunlar birbirlerini yesinler. Benim askerim öleceğine bunlar birbirlerini öldürsünler.” demiş oluyor ve Türk askerini oraya çağırıyor. Türkiye’de hemen balıklama atlıyor. “Biz oraya gideriz.”
Türk askerinin kıymeti yok tabii. Bizde askerin kıymeti yok. Yani göndermeye çok hazırız. Aman Amerika bizi sevsin. Ya oradaki örgütler saldırı yaparlarsa askere ne olacak? “Ne olacak bir şey olmaz canım. 5-10 tane 50-100 tane asker ölmüş ne olacak? Şehit, deriz olur biter. Kırmızı bayraklarla, Türk bayrağıyla tabutlar getiririz, evlerinin önünde de bir tören yaparız olur biter.” Nasılsa bizde insanın kıymeti yok. Orada bir emniyet var mı ki? Taliban büyük bir güç ve sen hükümeti koruyacaksın. Taliban buna karşı gelecek. Sen mecburen resmi hükümetle beraber olacaksın. Türk askerinin Taliban’la beraber olacak hali yok herhâlde. O zaman ne olacak? Taliban bizim askerimize saldıracak. Amerikan askeri öleceğine bizimki ölecek. 


     Amerika’nın emri ile oturup kalkmaya devam ediyoruz. Aman ha aman Biden bize ambargo uygulamasın, aman ha aman Biden muhalefeti desteklemesin, aman ha aman Biden bizi sevsin. Strateji bunun üzerine kurulmuş. Amerika ile güzel geçinelim, Amerika’nın dediğini yapalım. Vallahi bu şekilde oraya giden askerimiz tehlikededir. Amerika’nın çekilmesi de böyle bir maksatla olabilir. Hem orada iç savaş devam etsin hem de Türkiye ile Afganistan’ın da arasının açılması sağlansın. Amerika’dan daha mı güçlüsün? Amerika orayı zapt edemiyor. Gönderdiğin askerle sen mi zapt edeceksin? Orada eninde sonunda batıcı Afgan hükümeti devrilecek, halk güçleri orada eninde sonunda galip gelecek. Olacağı budur. Hepsinin isimleri nedir bilmiyoruz. En çok bilineni Taliban’dır ama daha başka örgütler de var. 


Sonuç itibariyle; hükümet onlara karşı koyamaz. Amerika, ya Taliban’la anlaşmış Taliban iktidarına razı olacak ya da orada iç savaşı devam ettirecek ve kan kaybına sebep olacak. Projesinin bu olduğunu zannediyorum.”



0 Yorum

Yorum Yaz