Alparslan Hoca: Abdülhamit Gül, Türkiye'nin tarihine geçtin!

Alparslan Hoca: Abdülhamit Gül, Türkiye'nin tarihine geçtin!
14 Kas 2020 15:38:58

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, "Hukuk alanında reformlar yapılacak" sözlerini "Bunca zulümden sonra yeni mi aklınız başınıza geldi" diyerek değerlendiren Alparslan Hoca, konuşmasında şu ifadeleri kaydetti:

"Ben mazlumu, mağduru savunurken destek vermeyen, onlar hakkında bir kelime konuşmayanlar utansınlar! Bu zulmü yapan hükümet ve derin devletti, hükümet kanadı şu an bunu itiraf ediyor! Çok oy kaybettiklerinin farkındalar, yargı reformu yapacağız diyorlar!

Bakan; 'Tutuksuz yargılama esas olacak' diyor. Sayın Bakan! Bu zaten yeni bir şey değil ki, sen beni niçin 22 ay yatırdın? Açıkça zulmettiklerini itiraf ediyorlar. Açılan dosyaların yüzde 53'üne takipsizlik kararı verildiğini söylüyor, yani dosyaların içi boş! Mahkeme açılan dosyaların da yarısı beraatle sonuçlanmış. Bakan bunları söyleyip 'Böyle olur mu?' diyor! Elbette olmaz! Sen neredeydin bugüne kadar?

Hapse girenlerin hepsi, hakkında işlem yaptıklarınızın hepsi size her gün küfrediyor! Böyle olmayacağını yeni mi anladın? Sen bakandın! Senin döneminde oldu! Türkiye'nin tarihine geçtin! Senin döneminde yapılan zulüm hiçbir bakan döneminde olmadı!

Şimdi, ben ne yapayım, ben de istemezdim, mi diyorsun? İstifa Etseydin! Böyle olmaz, bu zulümdür, ben adalet bakanıyım, adaleti sağlamakla görevliyim, deseydin! Adaleti sağlayamayacaksam ben bu koltukta oturmam, deseydin! O koltuğu bıraksaydın! O koltuğun seni bırakacağını mı anladın yoksa? Sen bırakamadın, şimdi o koltuk mu seni bırakacak yoksa? O yüzden mi şimdi böyle konuşuyorsun?"





0 Yorum

Yorum Yaz