Alparslan Hoca: “Diyanet, artık bu zulmü terk et!”

Alparslan Hoca, koronavirüs tedbirlerinin gerekçe gösterilerek camilerde klimaların çalıştırılmamasını eleştirdi. “Diyanet, artık bu zulmü terk et!” diyen Alparslan Hoca; “AVM’lerde klimalar açık, devlet dairelerinde klimalar açık. Bu cami düşmanlığıdır, bu namaz düşmanlığıdır. Bunun başka bir izahı yok!” ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca: “Diyanet, artık bu zulmü terk et!”
29 Haz 2021 14:07:55

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, Diyanet İşleri Başkanlığını sert bir diller eleştirdi. Koronavirüsün gerekçe gösterilerek camilerde klima açılmadığını belirten Alparslan Hoca, bu durumu “Cami düşmanlığı” olarak nitelendirdi. Alparslan Hoca’nın açıklamasının tamamı şu şekilde;

“Bugün cuma namazında, farzı kıldım çıktım, gerisini gelip burada kıldım. Klimayı açmıyorlar. AVM’lerde klimalar açık, devlet dairelerinde klimalar açık. Bu cami düşmanlığıdır, bu namaz düşmanlığıdır. Başka bir izahı yok bunun.  

‘Her Tarafta Klimalar Açık, Camide Niye Kapalı? Diyanet Bu Zulmü Terk Et!’

Adana, Mersin, Osmaniye gibi civarlarda klimasız yaz geçemez. Diyanet artık bu zulmü terk et! Burası Adana, Osmaniye, Mersin, Antalya. Buralarda klimasız olmaz. Diyanet, artık bu zulmü terk et! Şapır şapır ter akıyor namazda.  Burası Ankara değil, burası rutubetli memleket. Burada durduğun yerde terliyorsun. Her tarafta klimalar açık, camide niye kapalı? Kimse camiye gelmesin demenin başka şekli. Camide şapır şapır ter akıyor, terliyorsun. İnsan o camiye gitmek ister mi?

‘AKP, İslam Düşmanlarının Elinde Esir Vaziyette’

İnsanlar güya rüzgâr üfleyince koronavirüsü daha çabuk yayarmış. Neden uçakta, otobüste öyle değil, neden AVM’lerde öyle değil? Koskoca devlet dairelerinde insanlar üst üste. Postanesinde, her tarafta üst üste ve orada klimalar açık. Siz din düşmanı mısınız? Nesiniz? Çocuk mu kandırıyorsunuz? Ramazan’da da iki minarenin arasındaki mahyaları açmadılar. Bunun pandemi ile ne alakası var? O ışıklı yazılar çalışsaydı yani “Hoş Geldin Ramazan” yazısı ve ayetler, hadisler dönseydi ne olurdu? Bunun pandemiyle ne alakası var? Sizin başka işler peşinde olduğunuzun delilidir bu. Bunların pandemiyle alakası olmadığına göre mahyaları neden açtırmadınız?

AKP, İslam düşmanlarının elinde esir olmuş vaziyette. Ona bile gücü yetmedi mahyaları açtıramadı. Hükümet, devlet denilen yapı müsaade edince bir şeyler yapabiliyor. Devlet denilen o gizli yapı müsaade etmeyince hükümet hiçbir şey yapamıyor. Güya namaz kılan cumhurbaşkanı! Namaz kılan 1-2 tane bakan kaldıysa belki ama mahyalar bile açılmıyor. Ramazan ayında itikafa girenler emniyete götürülüyor, darp ediliyor. AKP döneminde camiye postallarla giriliyor, itikafta namaz kılana, Kur’an okuyan insanlara biber gazı sıkılıyor.

‘Diyanet Kendinden Utansın!’

Şimdi de yaz gelmiş hala klimalar açılmıyor. Cumhurbaşkanını Adana’ya davet ediyoruz. Gelsin Adana’da bir cuma namazı kılsın görsün. Burası Ankara değil. Diyanet Başkanı gelsin. Adana’da cuma namazı kılsın, kıldırsın görsün. Daha sıcaklar yeni başlıyor. Asıl sıcaklar Temmuz, Ağustos’ta. İki buçuk ay Adana kavruluyor. Her tarafımızdan ter akıyor. Şu zulmü bırakın artık yeter! Utanın biraz utanın! Diyanet kendinden utansın! AVM’ler açık, insanlar AVM’ye giriyor ve serin olunca insanların oradan çıkası gelmiyor. Orada zaman geçiriyor. Camiye giren zaten girmiyor, girenlerin birçoğu da hemen çıkmak istiyor. Utan utan! Diyanet utan!

‘Ne Diyanet İşleri’nde Cesaret Var Ne de İmamlarımızda!’

Bu koronavirüsü her tarafta yok mu? Bankalar, devlet daireleri, her tarafta klima; evlerde her tarafta klima açık. Burada da klima çalışıyor. Durulur mu yoksa? Bunu bilmelerine rağmen camide klima yasakmış. İmamlarda da iş yok ki! İmamlar kalkıp da yeter artık demiyor. İmam klimayı açsa cemaat de mutlu olur. İmamlar korkmayın kimse sizi ihbar etmez! Onların da işine geliyor. Ne Diyanet İşleri’nde cesaret var ne de imamlarımızda. İslam düşmanları müsaade edene kadar bunlar böyle devam ediyor.

‘AKP Uyumaya Devam Ediyor!’

Bilim kurulu diye bir şey uydurmuşlar. O bilim kurulundakilerin acaba hangisi gerçekte Müslüman, hangisi mason?  O da ele alınması gereken bir konudur. Onların eline mi kalmışız? Bunların hepsi AKP’nin altını oyuyorlar. AKP hala uyumaya devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz