Alparslan Hoca, Sezgin Baran Korkmaz’ın Tutuklanma Sebeplerini Açıkladı!

Alparslan Hoca, Sezgin Baran Korkmaz'ın tutuklanmasını değerlendirdi. Tutuklanmasına sebep olabilecek ihtimalleri sıralayan Alparslan Hoca, bu durumun Rıza Zarrab’ın tutuklanmasıyla aynı amacı taşıyor olabileceğini ifade etti.

Alparslan Hoca, Sezgin Baran Korkmaz’ın Tutuklanma Sebeplerini Açıkladı!
29 Haz 2021 22:24:06

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen ve Amerika’nın talebi üzerine Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında şu açıklamalarda bulundu:

‘Bu Tür Tutuklamalar Siyasidir’

“Nasıl ki Rıza Zarrab'ı tutukladılar, bu da öyle bir şey olabilir. Amerika gene elinde bir koz olsun diye, hükümete baskı yapabilmek için Sezgin Baran Korkmaz’ı (SBK) tutuklayıp orada SBK’ı mahkemeye çekip Türk devleti üzerinde Demokles’in kılıcı gibi tutmak. İşte elimizde, onu konuştururuz, dediğimizi yapıyor musun, yapmıyor musun?

Rıza Zarrab ile ilgili nasıl bir strateji izledilerse Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili de aynı stratejiyi izleyecekler gibi görünüyor. Bu tür tutuklamalar hep siyasidir. Bu, devlet çapında yapılan bir projenin sonucu. Sezgin Baran Korkmaz belki kendisi yerini söylemiştir, gelip onu oradan almışlardır. Bir planla yapılmıştır, o plana göre tutuklanması gerekmektedir. Belki de şu anda saray gibi bir yerde yaşıyor da olabilir. Bu gibi tutuklamalar öyle bizim gibi insanları tutuklamalarına benzemez, getirip böyle hapse koymaya benzemez; bizim gibilere onu yaparlar. Bu gibi insanların tutuklanması yukarıdan planlamalar sonucunda gerçekleşiyor, bunlar siyasi ataklardır ve amaç buraya mesaj vermektir.

Ya hükümeti zorlamak içindir ya da hükümet onlara bazı tavizler verdiyse şu Sezgin Baran Korkmaz’ı susturun, dediyse onlar da bunu kabul etmiş olabilir. Onun için de tutuklanmış olabilir.

Sedat Peker birkaç haftadır video yayınlayamıyor. En son sanıyorum Birleşik Arap Emirlikleri’ndeydi ve oranın istihbaratı kendisini alıp; “Hakkınızda tehditler var; dikkat etmeniz lazım…” diyerek emniyete götürmüş. Suikast ihbarı var. Olabilir, zaten bu insan bunu göze almış bir insan. Neden ondan sonra konuşmayı kesti? Erdoğan'la ilgili konuşacağını söylemişti. “Erdoğan'la helalleşeceğiz, her şeyi ortaya dökeceğim” manasında bir cümle kullandı. Onu der demez büyük ihtimalle Türk devleti bütün gücünü kullandı ve onun emniyete götürülmesini, susturulmasını sağladı. Ben öyle tahmin ediyorum çünkü iş artık Erdoğan'a kadar dayanacak, devlete zarar gelecek.

Türk devleti, Sedat Peker’i o şekilde, Sezgin Baran Korkmaz’ı da bu şekilde susturmuş da olabilir ama bu bir ihtimal olduğu gibi Amerika'nın SBK’ı kullanmak, Türk devletine baskı yapmak ve şantaj aracı olarak kullanmak için tutuklatmış olması da mümkündür. Bu, bir müddet sonra ortaya çıkar. Yani bazı şeyler şimdiden bilinemez, biraz zaman geçmesi lâzım. Hangi ihtimal doğru, biraz zaman geçince anlaşılacaktır.”

 



0 Yorum

Yorum Yaz