Ankara’da Valilik Kararıyla Kapatılan İslami Temsilcilik Yeniden Açıldı!

Ankara’da Valilik kararıyla mühürlenen Öncü Nesil Derneğinin Sincan Temsilciliği yeniden açıldı.

Ankara’da Valilik Kararıyla Kapatılan İslami Temsilcilik Yeniden Açıldı!
23 Mar 2021 18:11:05

Ankara Sincan ilçesinde bulunan Öncü Nesil Derneği temsilciliği Sincan İlçe Emniyeti tarafından mühürlenerek kapatılmıştı. Teslim edilen tutanaklara göre temsilciliğin kapatılma gerekçesi, ‘5253 sayılı dernekler kanununun 26. maddesine muhalefet etmek’ olarak iddia edilmişti.

Söz konusu kanunda; “Derneklerin, tüzüklerinde gösterilen amaçları gerçekleştirmek üzere üyeleri için lokal açmaları ve lokallerinde alkollü içki kullanılması ile bu tesislerin işletilmesi mülki idare amirlerinden izin almalarına bağlıdır..” ifadeleri yer almakla birlikte,
resmi yazıya göre Temsilcilik; “Lokal açma ve işletme izin belgesi” bulunmadığı halde birkaç vatandaşa çay ikram ettiği için izinsiz faaliyette bulunmaktan mühürlendi.

Edinilen bilgilere göre, temsilciliğin lokal işletme yahut içki tüketme gibi bir faaliyeti bulunmadığı, dernek yetkililerinin gelen misafirlere ikram ettiği çayları bahane eden ekiplerin temsilciliği mühürlediği ortaya çıktı.

Durumu İl Dernekler Müdürlüğüne ileten temsilcilik yetkililerine; “Öncü Nesil Derneğini umama açık bir mekan olarak kullanmayacağınızı taahhüt eden dilekçe yazarsanız derneğiniz tekrar açılır” yanıtı verildi. Tüzüğe uygun olmayan bu şartları kabul etmeyen dernek yetkilileri, İl Dernekler Müdürlüğüne yazdıkları 3 dilekçenin ardından 1 aylık süreç sonrasında temsilcilikleri yeniden faaliyete açıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz