Beyaz Saray'dan Suriye saldırısı açıklaması!

Beyaz Saray'dan Suriye'deki İran milislerine yönelik yapılan saldırıya ilişkin açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "ABD askerlerinin nefsi müdafaası" dedi.

Beyaz Saray'dan Suriye saldırısı açıklaması!
06 Mar 2021 10:37:45

ABD geçtiğimiz hafta Başkan Joe Biden'in emriyle Suriye'de İran destekli milisleri hedef almıştı. Irak saldırılarıyla ilişkili oldukları gerekçesiyle yapılan saldırıya ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama geldi. 

"SURİYE'DEKİ SALDIRI ABD'NİN NEFSİ MÜDAFAASI"

Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Sözcü Jen Psaki, ABD'nin, Suriye'de İran destekli gruplara saldırısından önce Kongre üyelerini yeterince bilgilendirmediği konusundaki eleştirilere, "Önce Kongredeki birçok komite ve grubu temsil eden 8 lider ile bu konuda konuştuk. Ardından da gerekli bilgilendirmeleri yaptık." ifadesini kullandı.

Psaki, "Suriye'deki hava saldırıları konusunda tabii ki tüm hukuki süreç ve incelemeyi yaptık. Bu saldırı konusunda hukuki haklarımız olduğundan eminiz. Bu saldırı, denizaşırı ülkelerde görevli ABD askeri personelinin nefsi müdafaasıydı." diye konuştu.

İRAN DESTEKLİ GRUPLARIN SINIR KONTROL NOKTASINDAKİ TESİSLERİ HEDEF ALINMIŞTI

ABD 26 Şubat'ta, Ketaib Hizbullah ve Ketaib Seyyid el Şüheda dahil, İran destekli grupların sınır kontrol noktasındaki tesislerini hedef almıştı.

Pentagon, bu saldırıların 15 Şubat'taki Erbil Havalimanına ve 22 Şubat'taki Bağdat'ın korunaklı bölgesi olan Yeşil Bölge'ye yönelik saldırılara yanıt olarak gerçekleştirildiğini açıklamıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz