Cami görevlileri Ramazan imsakiyesinden neden rahatsız oldu?

Cuma namazı çıkışında Ramazan imsakiyesi dağıtan vatandaş, cami müezzininin anlamsız tepkisiyle karşı karşıya kaldı. Cami çıkışında imsakiye dağıtılamayacağını söyleyen müezzin, vatandaşı polis çağırmakla tehdit etti.

Cami görevlileri Ramazan imsakiyesinden neden rahatsız oldu?
24 Nis 2021 22:43:09

23 Nisan Cuma günü Hatay'da, Cuma namazının ardından Ramazan imsakiyesi dağıtmak isteyen vatandaş, cami görevlisinin anlamsız tepkisine maruz kaldı. Cami müezzininin, imsakiye dağıtan kişiye çıkışarak camide böyle bir faaliyete müsade edemeyeceğini belirtmesi üzerine gördüğü muameleye sosyal medyada paylaştığı video ile tepki gösteren vatandaş, yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı:

"Ramazan ayında uygulanan yasaklar sonrası Ramazan ruhunu yaşatmak için Furkan Gönüllülerinin bastırdığı imsakiyeyi dağıtmak istediğim için cami müezzininin tepkisiyle karşılaştım. Camide imsakiye dağıtamayacağımı söyledi, ben de caminin dışında dağıttığımı, burada birçok market, ticari firma el ilanları dağıtıyor, ben de dağıtmaya devam edeceğimi belirttim.

Müezzin beni polis çağırmakla tehdit etti. Ben bu tavrı anlamıyorum, cami görevlileri imsakiyeden neden rahatsız olurlar? Zaten ülkemizde birçok İslami faaliyet yasaklanmış durum da, bizler en azından bu şekilde Ramazan ruhunu yaşatmaya çalışıyoruz ve bu mücadelemize de devam edeceğiz."



0 Yorum

Yorum Yaz