Her Ramazan Gecesine Bir Dua: İmam Şafii'nin Duası

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azat olan Ramazan ayında dualar da ayrı bir önem kazanıyor. İşte hayatı ile İslam'a hizmet eden İmam Şafii'nin duası...

Her Ramazan Gecesine Bir Dua: İmam Şafii'nin Duası
16 Mayıs 2020 00:18:37

Şafiî mezhebinin büyük imamı, mutlak müctehid ve zamanın kıymetli âlimlerinden İmam Şafii'nin Rabbine yakarışı şu şekilde idi:

"O’ndan başka ilah yoktur. O, üstündür, hikmet sahibidir. Muhakkak ki Allah katında din, İslâm’dır. Ben de Allah’ın tanık olduğu şeye tanıklık ederim ve bu tanıklığı, Allah’a emanet ederim, onu bana kıyamet gününde versin. Allah’ım her türlü âfet ve belâdan, gece ve gündüz gelecek musi­betlerden, kutsallığının nuruna, kutluluğunun büyüklüğüne, temizliğinin azametine sığınırım. Hayırdan başka bizi her şeyden koru, bize yalnız ha­yır ver Allah’ım. Sığınacağım varlık Sensin, Sana sığınırım, sığınılacak Sensin, Sana iltica ederim, yalnız Sen’den yardım dilerim, ey huzurunda zorbaların küçüldüğü, Firavunların boyunlarının eğildiği Rabbim. Sen’in yüzüstü bırakmandan, örttüğünü açmandan, Sen’in zikrini unutmaktan, şükründen yüz çevirmekten Sana sığınırım. Gece ve gündüz, uykuda ve uyanıkken, hazarda ve seferde, hayatta ve ölünce Sen’in himayendeyim. Anmak benim şiarım, Seni övmek benim örtümdür. Sen’den başka yoktur. Azametini yüceltmek için, zatının yüceliğini anmak için Seni tesbih eder, Sana hamd ederim. Ya Rabbi, beni yüz üstü bırakma, kullarının şerrinden beni koru” (Amin)

Etiketler:   Dua ramazan


0 Yorum

Yorum Yaz