Hollanda 2 Rus diplomatı sınır dışı ediyor

Hollanda "casusluk" gerekçesiyle 2 Rus diplomatı sınır dışı edecek.

Hollanda 2 Rus diplomatı sınır dışı ediyor
10 Ara 2020 23:07:03

Hollanda Güvenlik ve İstihbarat Dairesince (AIVD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın Lahey Büyükelçiliğinde görev yapan istihbarat görevlisi ve diplomatik akreditasyona sahip diplomatlardan birisin ülkede "teknoloji ve bilim alanında casusluk yaptığı" duyurdu.

Söz konusu Rus istihbarat görevlisinin, yüksek teknoloji sektöründeki hassas bilgilere erişimi olan kişilerle temasa geçtiği ve bunlarla önemli bir kaynak ağı kurduğu ifade edildi. Bu kişilerden bazılarının bilgi karşılığında istihbarat görevlisinden para aldığı belirtildi. 

ÜLKEYİ TERK ETMELERİ İSTENDİ 

Diplomatik akreditasyona sahip olan ikinci Rus istihbarat görevlisinin de "casuslukta destekleyici bir rol oynadığı" belirtilirken, her iki istihbarat görevlisinin Hollanda Dışişleri Bakanlığı tarafından "istenmeyen adam" olarak ilan edildiği açıklandı.

İki Rus diplomatın bu sebeple bundan sonra Hollanda'da diplomat olarak faaliyet göstermelerine müsaade edilmeyeceğine ve en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri gerektiğine vurgu yapıldı. 

Rus istihbarat görevlisinin yapay zeka, yarı iletkenler ve nanoteknoloji hakkında bilgi topladığı ve bu teknolojinin çoğunun hem sivil hem de askeri uygulamalarda kullanışlı olduğuna dikkat çekildi.




0 Yorum

Yorum Yaz