İşgal rejimi zindanlarında bir Filistinli daha şehid oldu

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Cenin'e bağlı Seyletu'z-Zahr beldesi sakinlerinden 36 yaşındaki esir Sami Ahid Ebu Diyak'ın kasıtlı tıbbi ihmal sonucu sağlık durumunun iyice kötüleşmesinin ardından işgal rejimi zindanlarında şehid olduğunu duyurdu.

İşgal rejimi zindanlarında bir Filistinli daha şehid oldu
27 Kas 2019 12:14:38

Hamas Hareketi yaptığı açıklamada, işgal rejimi zindanlarında tutulan ve yavaş yavaş ölüme mahkûm edilen hasta esirlerin, elverişsiz koşullarda tutularak ve tıbbi ihmal politikasına maruz bırakılarak gerekli tedavi imkânı sağlanmadığını belirtti.


Hamas açıklamasında, hasta esir Ebu Diyak'ın şehid olmasından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.


Hamas, esir Ebu Diyak'ın ve diğer hasta esirlerin maruz kaldığı kasıtlı tıbbi ihmalin insanlığa karşı işlenmiş büyük bir cinayet olduğunu, işgal rejiminin tıbbi ihmal politikasıyla uluslararası hukuku ve anlaşmaları çiğnediğini bildirdi.


İşgal rejimi zindanlarında tutulan hasta esirlerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulunan Hamas, Filistin halkından da işgalci siyonistlerin esirlere yönelik ihlallerine karşı protesto eylemlerini tırmandırmasını istedi.


İşgal rejimi zindanlarında tutulan 36 yaşındaki kanser hastası Filistinli esir Sami Ebu Diyak, tıbbi ihmal neticesinde bu sabah erken saatlerde Er-Ramle Cezaevi kliniğinde şehid oldu.



0 Yorum

Yorum Yaz