İsrail güçleri, yılbaşından bu yana 18 Filistinliyi şehit etti

İsrail güçleri, yılbaşından bu yana 18 Filistinliyi şehit etti
10 Nis 2021 12:58:20

Kudüs İsrail ve Filistin İşleri Araştırmaları Merkezi tarafından yayınlanan bir raporda, Siyonist İsrail rejiminin yıllardır işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında insan haklarını ihlal etmeye devam ettiği belirtilerek, yılbaşından bu yana aralarında özgürleştirilmiş eski esirlerinde de bulunduğu 18 Filistinlinin şehit edildiğine vurgu yapıldı.

Raporda, sadece mart ayında 3 balıkçıyla beraber toplam 5 Filistinlinin keyfi şekilde katledildiği belirtildi.

İsrail askerlerinin Nablus'un doğusundaki Beyt Decen köyünde yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto eden Filistinlilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermiyle müdahalede bulunduğuna dikkat çekilen raporda, İsrail askerlerinin göstericilere ateş açması sonucu başından vurulan 48 yaşındaki Atıf Hanayişe’nin şehit olduğu aktarıldı.

Aynı şekilde abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 7 Mart Pazar günü 3 balıkçının hayatını kaybetmesine yol açan patlamaya İsrail'e ait insansız hava aracının neden olduğuna işaret edildi.

Siyonist İsrail güçleri, 6 Nisan Salı günü işgal altındaki Kudüs`e bağlı Bir Nabala beldesinde bir Filistinliyi şehit etti ve eşini de silahla yaraladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün kuzeybatısında bir Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu başından vurulduğu ve işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Filistin Tıp Kompleksi'ne kaldırılmasının hemen ardından şehit olduğu belirtildi.

Diğer taraftan işgal rejiminin kurulduğu 1948'den günümüze kadar 100 bin Filistinli şehit edilirken, bunlardan yaklaşık 11 bin kişi El-Aksa İntifadası’ndan (Eylül 2000) sonra şehit oldu.

Etiketler:   Filistin israil


0 Yorum

Yorum Yaz