İsrail işgali dur durak bilmiyor! el-Ubeydiyye beldesinde 658 dönüme el koyuyor

İsrail işgali dur durak bilmiyor! el-Ubeydiyye beldesinde 658 dönüme el koyuyor
07 Mar 2021 11:39:38

İsrail işgali artarak devam ediyor! İşgal yönetimi, Beytlahim’in kuzeyindeki el-Ubeydiyye beldesine ait arazilerden 658 dönüme el konulması için askeri talimat yayınladı.
 

Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (ARIJ), dün akşam konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal yönetiminin Cuma akşamı yayınladığı talimata göre el-Ubeydiyye beldesi arazilerinden 658 dönüme Ürdün Vadisi ve Ölü Deniz bölgesinde yaşayan Yahudi yerleşimcilere hizmet verecek bir su kompleksi inşası için el konulacağı ifade edildi.
 

Bildiride, işgal yönetiminin 6 Nisan 2019’da Batı Şeria’daki su kaynaklarının kullanımıyla ilgili askeri talimat yayınladığı ve Vadi en-Nar atık su hattının rotasının değiştirildiği belirtildi.
 

Bildiride ayrıca işgal yönetiminin Filistinlilere ait doğal kaynaklara el koymak istediği ve atık suları arıtarak ziraat alanlarını sulamada kullanmayı hedeflediği kaydedildi.
 

İşgal yönetimi mevcut Yahudi yerleşkelerini genişletmek ve yerleşimciler için yeni yerleşkeler  inşa etmek amacıyla Filistinlilere ait daha çok araziye el koymayı planlıyor.



0 Yorum

Yorum Yaz