Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sen kimsin de kimi affediyorsun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişiminden sonra davaları geri çekmesine ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Sen kimsin de kimi affediyorsun!
21 Kas 2021 21:50:50

Kılıçdaroğu, Şahıs çıkmış, ‘Kılıçdaroğlu'nu affediyorum’ söylemiyle, açtığı 17 davayı güya ‘Geri çekiyorum’ mesajı vermiş. Şimdi bu algıcıbaşının algılarını bir kenara itip, gerçekleri öğrenmeniz zamanı” ifadeleriyle bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

2011’den bugüne kadar, Erdoğan tarafından kendisine açılan dava sayısının 44 olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bu davalardan 21 tanesi nihai olarak sonuçlanmıştır. Diğer davaları devam etmektedir. Nihai sonuçlanan 21 davanın, 18 tanesi benim lehime, 3 dava da aleyhime sonuçlanmıştır” dedi.

2011’den bu güne kadar, Şahıs tarafından bana açılan dava sayısı 44’tür. Bu davalardan 21 tanesi nihai olarak sonuçlanmıştır. Diğer davaları devam etmektedir. Nihai sonuçlanan 21 davanın, 18 tanesi benim lehime, 3 dava da aleyhime sonuçlanmıştır.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Aleyhime sonuçlanan 3 davadan 2 tanesi AİHM’ye gitmiştir ve lehime sonuçlanmıştır. Şahıs Türk hukukunu tarumar ettiği için, dünyaya daha çok rezil olmamak adına, kalan davaları geriye çekmektedir. Kendisine çağrımdır, sen kimsin de kimi affediyorsun! O davaları geri çekme, sonuna kadar götür. Her şeyiniz yalan, her şeyiniz algı…



0 Yorum

Yorum Yaz