• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Koray Sarısaçlı Neden İfadesini Değiştirdi? Sarısaçlı Kimlerin Baskı ve Tehditleri Altında?

Koray Sarısaçlı Neden İfadesini Değiştirdi? Sarısaçlı Kimlerin Baskı ve Tehditleri Altında?

Geçen aylarda Furkan Gönüllüleri tarafından kaçırıldığı iddia edilen ve günler sonra ortaya çıkarak suçlanan gönüllülerin aile dostu olduğunu ve kendisini kaçıranların Furkan Vakfı ve gönüllüleriyle alakasının olmadığını duyuran Sarısaçlı, ifadesini neden değiştirdi? Sarısaçlı kimlerin baskı ve tehditleri altında?

Koray Sarısaçlı Neden İfadesini Değiştirdi? Sarısaçlı Kimlerin Baskı ve Tehditleri Altında?
16 Kas 2021 22:03:32

Furkan Gönüllüleri tarafından kaçırıldığı iddia edilen ve 21 Eylül'de ortaya çıkan Koray Sarısaçlı, tutuklu yargılanan Yusuf Tapan ve Haydar Akoraler hakkında daha önce emniyete verdiği iddiaları değiştirerek gönüllüler hakkında suçlamalarda bulundu.

Daha önce yaptığı açıklamalarda, suçlanılan gönüllülerle aile dostu olduğunu ve kendilerinden şikayetçi olmadığını söyleyen Sarısaçlı'nın, verdiği ifadeleri neden değiştirdiğini Avukat Yusuf Işık açıkladı. 

Ortaya çıkan iş adamından adliye önünde açıklama: Furkan Gönüllüleri ile hiçbir husumetim yok Ortaya çıkan iş adamından adliye önünde açıklama: Furkan Gönüllüleri ile hiçbir husumetim yok

Emniyetin kendisi üzerinde baskı oluşturduğunu, istenilen doğrultuda ifade vermezse 4'üncü Ağır Ceza'da görülen mahkemeden ceza alacağı yönünde tehditler aldığını aktardı. Av. Işık, yaptığı açıklamada:

"İlk ifadesinde müvekkilerin yapmadığını beyan etmişti ve eve geçtiginde hanımına şunu söylemişti, kendisini polislerin aradığını; "Bizi bitirdin, neden bu işi onların yaptığını söylemedin? Bu iş bizim projejimizi çöp etti" şeklinde Koray Sarısaçlı üzerinde emniyetin baskı kurduğunu, kolluğun kendisini yönlendirdiğini düşünüyoruz.

Hatta ve hatta kendisine şöyle bir ifadede bulunuyorlar; "Eğer istediğimiz doğrultuda ifade vermezsen 4'üncü Ağır Ceza'da görülen mahkemeden ceza alırsın" diye Sarısaçlı'yı tehdit etmişlerdir. Sarısaçlı'da emniyetin bu baskısına, eski eşi ve dini nikahlı eşi Asuman Sarısaçlı'dan şu anki tahriki ile gelip ifadesini değiştirmiştir." ifadelerini kaydetti.



0 Yorum

Yorum Yaz