• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Ramazan Engellemelerine Çaresizlik(!) İçinde Çare Aranıyor! Yasaklanan Teravih Namazına Bir İmamdan İlginç Çözüm!

Ramazan Engellemelerine Çaresizlik(!) İçinde Çare Aranıyor! Yasaklanan Teravih Namazına Bir İmamdan İlginç Çözüm!

Ramazan Ayının gelmesiyle "Korona virüs tedbirleri" adı altında yasaklanan İslami faaliyetler karşısında çaresiz kalan vatandaşlar ibadetlerini gerçekleştirebilmek için ilginç çözümler üretiyor.

Ramazan Engellemelerine Çaresizlik(!) İçinde Çare Aranıyor! Yasaklanan Teravih Namazına Bir İmamdan İlginç Çözüm!
13 Nis 2021 15:49:46

Ramazan faaliyetlerine yapılan engellemelere karşı tepki gösteren Alparslan Hoca'nın ısrarlarına rağmen açılmayan ibadethaneler neticesinde vatandaştan tuhaf yöntemler ortaya çıkmaya başladı.

Antalya'dan ilginç görüntü! Apartmanda tervih namazı kıldılar!

Ramazan Ayının gelmesiyle 'Korona virüs tedbirleri' adı altında engellenen teravih namazları neticesinde vatandaşın kendince bulmaya çalıştığı çareler ortaya ilginç manzaraların çıkmasına sebep oldu.

Birçok sosyal alanda normal yaşantının sürdürülmesine karşın tedbirlere en çok riayet edilen camiler için getirilen kısıtlamalara Alparslan Kuytul Hoca sert tepki göstermişti.

Alparslan Hoca'dan, Diyanetin Teravih yasağına sert tepki! Alparslan Hoca'dan, Diyanetin Teravih yasağına sert tepki!

Alparslan Hoca'dan, Teravih Yasağına Sert Tepki: "Hükümet de, Diyanet de teslim alınmış!" Alparslan Hoca'dan, Teravih Yasağına Sert Tepki: "Hükümet de, Diyanet de teslim alınmış!"
Alparslan Hoca'nın, 'Tedbirlerin alınıp camilerin açılması gerektiği' çağrılarına rağmen camileri açamayan imamlar ne yapacağını şaşırdı!

Antalya'nın Serik ilçesindeki bir apartmanda oturanlar teravih namazını, daire kapılarını açık bırakarak sesini duydukları imamın eşliğinde kıldı.

Apartmanın birinci katında oturan İmam B. İ. yatsı vaktinin gelmesiyle dairesinden çıkarak merdiven boşluğunda ezan okudu. Ezanı duyan apartman sakinleri dairelerinin kapılarını açıp cemaate dahil oldu. 

İmamın ilginç yöntemini gören sosyal medya kullanıcıları teravih yasağına tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Tepki Yağdı: "28 Şubattan farksız!"

Günlük alanda normalleşmenin devam etmesine, toplu taşıtların aktifliğini korumasına rağmen tedbirlere en çok dikkat edilen camilerde teravih namazlarının yasaklanmasının ardından Antalya'da yaşanan olay sosyal medya kullanıcılarından tepki topladı.

Birkaç hafta öncesine kadar yapılan parti kongrelerini ve kutlamaları  hatırlatan sosyal medya kullanıcıları, binlerce caminin kapatılıp namazların apartman boşluklarına mahkum edilmesine '28 Şubat' benzetmesi yaptı.

Maske, mesafe ve temizliğe en çok riayet edilen camilere yapılan yersiz engellemelerin kaldırılması noktasında ısrarlar sürdürülürken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun; "Türkiye'de bu işlere yüzde yüz uyan tek yer var camiler" dediği konuşması hatırlatıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz