Tutukluluğa itirazın Reddi Sonrası Alparslan Hocanın Sevenlerinden Basın Açıklaması

Her pazar zulme dikkat çekmek adına gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinin ardından Alparslan Hocanın haksız tutukluluğuna itirazın reddedilmesi ile ilgili Adana Atatürk Parkında yüzlerce kişinin katılımı ile basın açıklaması gerçekleştirildi.

Tutukluluğa itirazın Reddi Sonrası Alparslan Hocanın Sevenlerinden Basın Açıklaması
17 Şub 2019 13:14:55

24 Ocak'ta tahliye edildikten saatler sonra siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Hocanın haksız tutukluluğuna itiraz edilmişti.

Günler süren mahkeme sonrası verilen tahliye kararının saatler içerisinde bozularak tekrar tutuklama kararı verilmesine yapılan itiraz reddedilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Bu karar üzerine Alparslan Kuytul Hocanın yüzlerce seveni Adana Atatürk Parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Basın açıklamasında haksız tutukluluğun devamına yönelik verilen kararın hukuka aykırı olduğunu ifade edildi.

İşte o basın açıklaması;

Kıymetli Kardeşlerimiz ve Çok Değerli Halkımız

Bildiğiniz üzere bir yıldır tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi hakkında 24 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşen mahkemede tahliye kararı verilmişti. 25 Ocak’ta Adana’da ailesine ve sevenlerine kavuşan Hocaefendi tahliye edildikten saatler sonra 5. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye kararına itirazı üzerine yine siyaseten tutuklanmış ve tekrardan Bolu F Tipi KapalI Cezaevine nakledilmiştir.

28 Ocak Perşembe günü Alparslan Kuytul Hocanın avukatı bu haksız tutukluluğa itirazda bulundu. Fakat bu Cuma Yani yaklaşık 20 gün sonra edindiğimiz bilgiye göre 6. AĞIR CEZA MAHKEMESİ, yapılan itirazı reddederek Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin tutukluluk halinin devamına karar vermiştir.

İşte bizler de Furkan gönüllüleri olarak bu haksız karara tepkimizi göstermek ve sonuna kadar Alparslan Hocanın yanında olduğumuzu ifade etmek adına bugün burada toplanmış bulunuyoruz.

4. Ağır ceza Mahkemesinin 6 aylık bir inceleme ve 3 gün süren mahkeme sonrasında verdiği tahliye kararını, 5. Ağır Ceza Mahkemesinin iki saatte bozmasının hukuki olmadığına sadece bizler değil tüm Türkiye şahittir. Buna rağmen 6. Ağır Ceza Mahkemesi de hiçbir haklı gerekçe göstermeden yapılan itirazı reddetmiştir.

24 Ocak’taki duruşmada, 4. Ağır Ceza Mahkemesinin tahliye gerekçelerine baktığımız zaman,

  • Sanıkların savunmalarının alınmış olması,
  • Sanıkların kaçma şüphelerinin olmaması,
  • Dosyadaki delillerin büyük miktarda toplanmış olması ve
  • En önemli delil de tutuklu yargılandıkları dolandırıcılık suçunun vasfının değişme ihtimalinin olması iken…

5.Ağır Ceza Mahkemesi, bu tahliye gerekçelerinin tam aksini savunarak,

  • Sanıkların kaçma şüphesinin olduğunu,
  • Dosyadaki delillerin toplanmamış olduğunu ve
  • Suçun niteliğinin tutuklanmayı gerektiren bir suç olduğunu öne sürerek tutuklama kararı vermiştir.

6. Ağır Ceza Mahkemesi de benzer gerekçelerle yapılan itirazı reddetmiştir.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi Bir Yıldır Neden Hapsettiler?

Hepimiz şahidiz ki Alparslan Hoca ömrünü İslam davasına adayan kıymetli bir alimdir. Onun Tevhidi anlatması hakka hak, batıla batıl demesi, mazlumları savunması bazı derin güçleri rahatsız etmiştir. Onun içeride tutulması aslında bir susturma projesidir. Hakikatlerin yayılmasıyla uyuyan insanların uyanmasından korkanlar onu hapsettiler. Onlar da çok iyi bilmektedirler ki uyuyanları uyandırmaya cesur bir alim yeterlidir!

Hapsetmekle Onu susturacaklarını zannedenler, Kur’an’ı ve Alparslan Hoca’nın dava arkadaşlarını unuttular. Kur’an ve Tevhid susmaz, susturulamaz. Gücümüz; inancımızdır, savunduklarımızdır…

Hocamızın ifadesiyle “Destanları her zaman cesurlar yazar, korkaklar destan yazamaz”

Biz cesareti de davamız uğrunda mücadeleyi de Hocamızdan öğrendik. Bu süreçte geri adım atmayarak faaliyetlere devam ettik çok şükür. Hocamız yanımızda olamasa da bizler kaldığımız yerden mücadeleye, Tevhidi Davasını anlatmaya ve yanlışlara yanlış, zulümlere zulüm demeye devam edeceğiz…

Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği oluncaya kadar davet görevimizi yerine getireceğiz.

Son olarak,

  • Ülkemizde adalete dair yaşanan güven kaybının daha da zedelenmemesi ve adalet sisteminin daha fazla itibar kaybetmemesi için bu haksız uygulamalara son verilmesini,
  • Adalet mekanizmasının doğru ve bağımsız çalıştırılmasını
  • Tüm adaletsiz kararların bir an önce sona erdirilmesini,
  • Alparslan Kuytul Hocaefendi ve haksız yere tutuklu bulunan tüm masumların bir an önce tahliye edilmesini istiyoruz.

Buradan bir kez daha haksız tutukluluğun devamına yönelik verilen bu kararın hukuka aykırı ve siyaseten olduğunu ifade ederek bu durumu halkımızın vicdanına sunuyoruz… Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Allah’a emanet olun.



0 Yorum

Yorum Yaz