• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Almanya İçişleri Eski Bakanı Seehofer: “AfD’nin İslam Düşmanı Söylemlerini Sert Aktarmayın”

Almanya İçişleri Eski Bakanı Seehofer: “AfD’nin İslam Düşmanı Söylemlerini Sert Aktarmayın”

Almanya Federal İçişleri Eski Bakanı Seehofer'in, Anayasayı Koruma Teşkilatı'ndan AfD’nin İslam düşmanı söylemlerini yumuşatarak rapora yazmasını istediği ileri sürüldü.

Almanya İçişleri Eski Bakanı Seehofer: “AfD’nin İslam Düşmanı Söylemlerini Sert Aktarmayın”
21 Oca 2022 17:14:09

Almanya’nın Federal eski İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in, Almanya İçin Alternatif partisi AfD’nin İslam karşıtı söylemlerinin yumuşatılmasını istediği bildirildi.
Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatının hazırladığı bir değerlendirmede, AfD’nin “İslam’ın ilkesel olarak Thüringen’e ait olamayacağı ve Thüringen’de var olamayacağı yolundaki bir söylemden, Müslümanların da Thüringen’e ait olmayacağı şeklindeki bir anlayışa varılabilir.” ifadesinin değiştirildiğini yazdı.

Gazete, ifadenin İçişleri eski Bakanı Horst Seehofer tarafından yumuşattırılması sonrasında, Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın takibine takılması için bir gerekçe kalmadığını da öne sürdü.

Süddeutsche Zeitung, Anayası Koruma Teşkilatı, AfD’nin bu şekildeki söylemi ile sınırların aşıldığını, Müslümanların insan onurunun yaralandığını, dolayısıyla izlenmesi gerektiğini düşündüğünü yazarken, Bakan Seehofer’in müdahelesi sonrasında değerlendirmenin “İslamın tümüyle Thüringen ve Almaya’ya ait olmadığı gibi bir düşünce, Anayasayı Koruma Teşkilatının takibine alınmasını gerektirmez.” şekline dönüştüğünü ifade etti.

Hristiyan Sosyal Birliği CSU’lu Horst Seehofer kendisi de “İslam kesinlikle Almanya’ya ait değildir.” diyerek AfD’nin İslam karşıtı söylemlerine paralel konuşmalar yapmıştı.

Etiketler:   Almanya


0 Yorum

Yorum Yaz