Kocaeli Emniyetinden Skandal Muamele: Furkan Gönüllülerine Çıplak Arama Zulmü!

Kocaeli'de itikaf ibadetini gerçekleştiren Furkan Gönüllülerine yapılan cami baskını sonrası gözaltına alınan vatandaşlardan biri skandal bir iddiada bulundu. Sokak ortasında bir arkadaşıyla beraber, emniyet görevlilerinin çıplak aramasına maruz kaldığını belirten şahıs, yaşadıklarını sosyal medya hesabından duyurdu.

Kocaeli Emniyetinden Skandal Muamele: Furkan Gönüllülerine Çıplak Arama Zulmü!
11 Mayıs 2021 21:53:06

Kocaeli Emniyeti Kanunsuzlukta Dur Durak Tanımıyor! Sokak Ortasında Çıplak Arama!

Kocaeli'de, Furkan Gönüllüleri'nin itikaf ibadeti gerçekleştirdiği bir camiye 9 Mayıs Pazar günü yapılan hukuksuz baskın sonrası çarpıcı bir iddia ortaya çıktı! Camide ibadet eden arkadaşlarının polis baskınına uğradığını öğrenen bir vatandaş, yakınlarının durumunu öğrenmek için yanlarına gitmek istediği sırada polis tarafından hak etmediği muamelelere maruz kaldığını açıkladı.

Yanındaki bir arkadaşıyla beraber sokak ortasında, hakaretler içinde darp edilip pantalonlarının indirilerek çıplak aramaya maruz kaldığını söyleyen Erkan isimli kullanıcı, yaşadığı hukuksuzlukları sosyal medya hesabı üzerinden anlattı.

Mağdur vatandaş yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

'Pantalonlarımız indirilerek arama yapıldı!'

"9 Mayıs'ta Kocaeli/Gebze Emniyeti tarafından hukuksuzca gözaltına alındım. Orantısız müdahaleye maruz kaldığım yetmezmiş gibi bir de polisler tarafından küçük düşürücü muameleler gördüm ve ağza alınmayacak küfürler edilerek, aşağılanarak darp edildim.

Hiçbir hakları olmamasına rağmen benim ve bir arkadaşımın pantolonu indirilerek arama yapıldı.
Camide sosyal mesafeye uyarak itikaf ibadetini ihya eden arkadaşlarımın durumunu sormaya geldim diye hak ettiğim muamele bu mu olmalıydı?

'Kocaeli Emniyeti bunları hangi hakla yapıyor?'

Bizler Müslümanız, her şeyden önce şerefli insanlarız. Hangi inançtan olursa olsun olsun sokak ortasında bir insanın pantolonunu indirip onur kırıcı bir şekilde aramak nedir? Hangi yasa, hangi kanun buna izin verebilir?

Nezarette 12 saatlik bekleyişin ardından savcılığa sevk edildiğimiz söylenerek Gebze Adliyesine getirildim ancak adliyeye varır varmaz serbest brakıldığmız söylendi.

Bu da akıllara 'Acaba gerçekten savcının bundan haberi var mıydı? Yoksa İslam'ın yaşanmasını engellemek isteyen birilerinin talimatıyla, tamamen keyfi olarak mı gözaltına alındık?' sorusunu getiriyor.

Kim bu İslam'ın yaşanmasını istemeyenler? Kocaeli ve Gebze Emniyeti bunlara neden müsade ediyor?

Bütün bu zulümleri, hukuksuzlukları kamuoyunun vicdanına sunuyorum ve yetkililerin sorumlu davranmasını bekliyorum.

Bu mübarek Ramazan Ayı'nda Müslumanlara bunu reva görenleri Allaha havale ediyorum ve hem dünyada hem ahirette şikayetciyim."

1) 9 Mayısta Kocaeli/Gebze Emniyeti tarafından hukuksuzca gözaltına alındım.Orantısız müdahaleye maruz kaldığım yetmezmiş gibi birde polisler tarafından küçük düşürücü muameleler gördüm ve ağza alınmayacak küfürler edilerek, aşağılanarak darp edildim.++

— Erkan (@Erkan16594109) May 11, 2021



0 Yorum

Yorum Yaz