Soylu'dan mülteci çıkışı!

İçişleri Bakanı Soylu: Fabrikanda Suriyeliyi çalıştır, sömür, sigortasını yaptırma. Bir milyon insan gidecek. Kim isyan edecek biliyor musun? O iş sahipleri.

Soylu'dan mülteci çıkışı!
05 Mayıs 2022 18:44:10

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1 Temmuz itibarıyla otoyollarda hız sınırının saatte 120 km'den 140 km'ye çıkacağını söyledi, ceza limiti ise saatte 154 km olacak

Göç konusuna da değinen Soylu "Dünya tarihinin güçlü göçmen krizlerinden birisini yaşıyoruz. Hakikaten bu tarihe geçiyor. Burada Türkiye'ye karşı kimlerin davrandığını konuşacağız. Bugün tükürdüklerini yalayanları, provokasyonları hepsini konuşacağız. Afganistan'daki göçün sebebi biz miyiz? Suriye'deki savaşı biz mi başlattık? Irak'a girip biz burayı özgürleştireceğiz diyen ABD dediğini yaptı mı? Yoksa insanların orada yarınlarını mı aldı?" dedi.

"Eğer iç savaş varsa eğer yoksukluk varsa, bir taraftan eğitim, suya gıdaya erişemiyorsa bu insanlar ne yapacaklar?" diye soran Soylu "İnsanları vekalet savaşının içerisine düşürmüşsünüz. Çekilmişsiniz yetmemiş afyon tarlaları kurarak bunu dünyada satışa sunuyorsunuz. Bunu biz yapmadık, papyon takan Batılılar yaptı. Bugün bu operasyonların içinde de onlar var." ifadelerini kullandı.

'Suriyeliler gidince, iş sahipleri isyan edecek'

Soylu "Fabrikanda Suriyeliyi çalıştır, sömür, sigortasını yaptırma. Sonra ayak ayak üstüne at, 'Ne olacak bu Suriyelilerin hali' de. Bir milyon insan gidecek. Kim isyan edecek biliyor musun? O iş sahipleri." diye devam etti.

"1 Mayıs İşçi bayramının olaysız bir şekilde kutlandığın" belirten Soylu "Bayramda aldığımız tedbirler eksiksiz önlemler alındı. Hiç olay olmasın isteriz, hiç tartışma çıkmasın isteriz ama hayatın olağan akışının kendi getirdiği maalesef bir süreler var. Bizim görevimiz bunu düşük tutma. Trafik kazasında aldığımız tedbirler çerçevesinde 230 bin emniyet ve jandarma ekiplerimiz hepimiz sokaklardaydık" diye konuştu.

Etiketler:   Süleyman Soylu


0 Yorum

Yorum Yaz