15 Çocuğun Donarak Can Verdiği Suriye'ye Yardım Seferberliği Başlatıldı

Günlerdir bölgemizde etkili olan kar yağışı yerlerinden olan mültecileri derinden vurdu. Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda kar fırtınası, don ve soğuk hava koşulları nedeniyle 15 çocuk vefat etti. Yardım kuruluşları bölgede dondurucu soğukların sürdüğünü aktardı.

15 Çocuğun Donarak Can Verdiği Suriye'ye Yardım Seferberliği Başlatıldı
26 Oca 2022 21:26:53

Suriye'deki savaş nedeniyle ülkenin kuzeyindeki kamplara sığınan mültecileri, soğuk hava koşulları derinden vurdu..

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreter Ali Muhyiddin el-Karadaği, konuya ilişkin sosyal medyada bir paylaşımda bulundu.

Karadaği, şimdiye kadar soğuk hava sebebiyle kamplarda en az 15 çocuğun donarak hayatını kaybettiğini söyledi.

Türkiye'deki yardım kuruluşları bölgeye seferberlik ilan etti. 

İDDEF’ten İdlib’e Acil Yardım Seferberliği

Suriye'nin kuzeyinde çalışmalar yürüten İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) bölgede dodurucu havaların devam ettiğini duyurdu. Soğuk hava şartları altında yaşam mücadelesi veren İdlib’deki savaş mağduru ihtiyaç sahipleri için “İyilik Isıtır” sloganıyla harekete geçti. Yıl boyunca bölgedeki mazlum ve mağdur kimselerin yanında olan İDDEF, kış şartlarının ağırlaşmasıyla çalışmalarının arttırarak hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan gıda paketi, kışlık kıyafet, battaniye, kurban eti ve yakacak yardımlarını bölgedeki ekipleriyle dağıtıyor.

İDDEF’ten yapılan açıklamada, “Savaş sebebiyle zorla yerinden edilen muhacir kardeşlerimiz çetin kış şartları altında, yoğun kar yağışı ve fırtına sebebiyle çadırlarda zor günler geçiriyor. Tüm yıl boyunca düzenli olarak yardım çalışmaları yaptığımız, eğitim ve insani faaliyetleriyle yalnız bırakmadığımız Suriyeli kardeşlerimize soğuklar yüzünü gösterip kış günleri başladığında da çalışmalarımızı artırarak destek oluyoruz. İyilik Isıtır sloganıyla başlattığımız faaliyetlerimizi İdlib’e Acil Yardım Seferberliğiyle genişleterek kar yağışıyla birlikte sıkıntıların arttığı kriz bölgesinde kış yardımı yapıyoruz. 11’inci yılına giren Suriye savaşından etkilenen kardeşlerimiz özellikle kış ayları geldiğinde soğuk hava ve çamur içerisindeki kamplarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. İdlib kırsalında inşa ettiğimiz briket evlerde yaşayan 3500 kişiye ve çadırlarda kalan ailelere hayırseverlerin desteğiyle kumanya, kurban eti, kışlık kıyafet, battaniye ve yakacak yardımı yapıyoruz” denildi.

Cansuyu Acil Yardım Ekiplerini Bölgeye Gönderdi

İdlib ve çevresindeki kamplarda çalışmalarını sürdüren Cansuyu derneği de, "Acil insani yardım çalışmalarımız kapsamında, Suriye-Azez bölgesindeki kamplarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veren kardeşlerimize kömür dağıtımı yaptık. Bölgede gıda, giyim gibi birçok temel ihtiyaç malzemesi dağıtımlarımız da devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Cansuyu ekibinin başında bölgede bulunan Mehmet Savaş, "Suriye'nin Afrin kırsalında ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Bölgede son dönemlerin en zorlu kışı yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

İHH 81 İlden Bölgeye Yardım Seferberliği Başlattı

İHH'dan yapılan açıklamada, "Suriye'de bulunan çadır kentlerde yaşayan ihtiyaç sahipleri zor durumda. Korunaksız çadırlarda zorlu kış şartlarıyla mücadele etmeye çalışıyorlar. Çamur, rüzgar ve kar çadırları yıkıyor, çocukları donduruyor. Acil olarak gıda ve yakacağa ihtiyaç var. Mazlumlar bizi bekliyor..." ifadelerine yer verildi.



0 Yorum

Yorum Yaz