Sendikaya bağlı "Özgürlükler Komitesi" tarafından hazırlanan raporda, işgalci rejimin 2025 yılında gazetecilere yönelik işlediği ihlaller kayda geçirildi.
İşgalci rejimin yılbaşından bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda 15 Filistinli gazeteciyi şehit ettiği, 11 gazeteciyi yaraladığı belirtilen raporda, saldırılarda 17 gazetecinin aile üyesinin yaşamını yitirdiği, 12 gazetecinin evinin bombalarla yıkıldığı kaydedildi.
Raporda, 15 gazetecinin evlerinden ya da sahada gözaltına alındığı, bazı gazetecilerin halen tutuklu olduğu, bazılarının ise birkaç saat ya da gün sonra serbest bırakıldığı vurgulanarak, 49 gazetecinin ölümle tehdit edildiği, belgelenen 16 olayda gazetecilik ekipmanlarına el konulduğu veya ekipmanların kasıtlı olarak tahrip edildiği aktarıldı.