5 Aralık Mahkemesi Öncesi Bolu Cezaevi Önünde Alparslan Hocaya Büyük Destek!

5 Aralık Mahkemesi öncesi Furkan Gönüllüleri Bolu Cezaevi önünde bir araya gelerek haksız tutukluluğu protesto etti. Özgürlük güvercinlerinin uçurulduğu protestoda cezaevi önüne güller bırakıldı.

5 Aralık Mahkemesi Öncesi Bolu Cezaevi Önünde Alparslan Hocaya Büyük Destek!
26 Kas 2019 14:37:38

Yaklaşık iki yıldır siyaseten tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hoca'nın 5 Aralık'ta Adana 4. Ağır ceza mahkemesinde görülecek olan duruşmasına sayılı günler kala sevenleri, desteklerini sunmak amacıyla tutuklu bulunduğu Bolu F Tipi cezaevi önünde bir araya geldi.

Cezaevi önünde toplanan kadın erkek onlarca gönüllü, eşi Alparslan Hoca ile kapalı görüşe giden Semra Kuytul Hocahanım'a desteklerini iletti.

Bir saat süren kapalı görüş sonrası cezaevi önünde gerçekleştirilen canlı yayına katılan Hocahanım Alparslan Hoca'nın durumu hakkında merak edilen bilgileri paylaştı.

Alparslan Hoca'nın sağlık ve moralinin iyi olduğunu aktaran Hocahanım, "mahkemeden ümitli misiniz?" sorusuna ise "Hiç tutuklanmaması gereken bir kişi aylardır hapsediliyor. Dosyamız sus değil suç dosyası olduğundan mahkemeden ne çıkacağını bilemiyoruz, biz adaleti sadece Allah'tan bekliyoruz, O'na teslim olduk" ifadelerini kullandı.

Dosyadaki gizli tanık sebebiyle aylarca sonuçlanmayan dosya hakkında bilgi aktaran Hocahanım, mahkemede, gizli tanığın "Ben görmedim ama birinden duydum" şeklinde verdiği beyanatın hakim tarafından dikkate alınmasının da ayrı bir hukuksuzluk olduğunu belirtti. Ayrıca olumsuz hava şartlarına rağmen destek olmak için Bolu'da bulunan herkese teşekkürlerini sundu.

Canlı yayın sonrası özgürlüğe dikkat çekmek amacıyla güvercin uçuran gönüllüler, cezaevi önüne de Alparslan Hoca'ya ithafen kırmızı güller bıraktı.

Cezaevi önünde "Alparslan Hoca onurumuzdur", "Alparslan Kuytul serbest kalmalı" sloganları ile de desteklerini sunan gönüllüler, canlı yayının sonlanmasıyla cezaevi önünden ayrıldı.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim




0 Yorum

Yorum Yaz