74 ceset Libya sahiline vurdu

Avrupa’ya ulaşmak için Akdeniz’i geçmeye çalışan sığınmacıları taşıyan tekne battı. Libya’nın Zaviye kenti sahilinde 74 sığınmacının cesedi karaya vurdu.

74 ceset Libya sahiline vurdu
22 Şub 2017 07:35:28

Hayat koşullarının daha iyi olacağı umuduyla Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşma isteği yine faciayla bitti. Akdeniz'i geçmeye çalışırken bindikleri teknenin batması sonucu boğulan 74 göçmenin cesedi, Libya'nın Zaviye kentinin kıyılarına vurdu.

Başkent Trablus'tan 45 kilometre uzaklıkta gerçekleşen felaketin büyüklüğünü gösteren fotoğraflar, Libya Kızılayı tarafından yayımlandı. Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşabilmek için kullanılan botlarda ortalama 150 sığınmacının bulunduğunu hatırlatan Libya Kızılayı yetkilileri, kıyıya vuran cesetlerin sayısının 74 olduğunu ve bottaki diğer kişilere henüz ulaşılamadığını kaydetti. Yetkililer, cesetlerin Trablus'taki kimsesizler mezarlığına gömüleceğini açıkladı.

SON 2 AYDA 330 KİŞİ!

Bu faciayla birlikte 2017'nin başından bu yana Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken Akdeniz'de hayatını kaybeden sığınmacıların sayısı 330'a yükseldi. BM yetkilileri ise bu rakamın yalnızca tespit edilebilen vakaları kapsadığının altını çizdi.



0 Yorum

Yorum Yaz