ABD Dışişleri Bakanı: Çin'e Karşı Devletler Koalisyonu Kuralım

Washington'ın baskısıyla Çin teknoloji devi Huawei'yi 5G ağından dışlayan Londra'yı ziyaret eden Pompeo, Trump yönetiminin Çin'i davranışlarını değiştirmeye zorlayacak bir devletler koalisyonu kurma arzusunu dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı: Çin'e Karşı Devletler Koalisyonu Kuralım
21 Tem 2020 18:24:22

ABD Başkanı Donald Trump'ın sıkı markajı sonucu Çin teknoloji devi Huawei'yi 5G ağından çıkarmaya zorladığı Britanya'ya bu kararından dolayı kutlama ziyaretine gönderdiği Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Pekin'i hedef alan açıklamalar yaptı.

Muhafazakar Partili Başbakan Boris Johnson (BoJo) ve Dışişleri Bakanı Dominic Raab'la görüşen Pompeo, basına yaptığı açıklamalarda, Trump yönetiminin Çin'e karşı koalisyon kurma çabasına küresel güçlerin katılması çağrısı yaptı.


Pompeo, Trump yönetiminin, 'Çin tehdidini anlayan' ve 'Pekin'i doğru düzgün davranmaya mecbur edene dek Çin Komünist Partisi'ni geri püskürtmeye hazır olan' ülkelerle koalisyon kurmayı umduğunu dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanı, "Her ülkenin Çin Komünist Partisi'ni (ÇKP) geri püskürtmesini istiyoruz" vurgusu yaptı.

Twitter'dan yaptığı açıklamada Başbakan Johnson ile 5G telekomünikasyon ağı donanımı ve ABD ile Britanya arasındaki olası serbest ticaret anlaşması hakkında açık sözlülükle görüştüklerini aktaran Pompeo, yapıcı bir ziyaret gerçekleştirdiğini ifade etti.



0 Yorum

Yorum Yaz