• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Adana Emniyetinde İşkenceye Maruz Kalan Furkan Gönüllülerinin Avukatlarından Başsavcılığa Suç Duyurusu!

Adana Emniyetinde İşkenceye Maruz Kalan Furkan Gönüllülerinin Avukatlarından Başsavcılığa Suç Duyurusu!

Adana Emniyetinde akılalmaz işkencelere maruz kalan 3 Furkan Gönüllüsünün avukatları, ortaya çıkan insanlık dışı muamelelere karşı başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

Adana Emniyetinde İşkenceye Maruz Kalan Furkan Gönüllülerinin Avukatlarından Başsavcılığa Suç Duyurusu!
12 Eyl 2021 20:21:08

Dün (11 Eylül) akşam saatlerinde Adana İl Emniyet Müdürlüğünde, 3 Furkan Vakfı Gönüllüsüne yönelik akılalmaz işkenceler yapıldığı ortaya çıkmıştı. 

10 Eylül Cuma günü Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek için emniyete  giden Furkan Gönüllüleri E. E., H. A. ve Y. T., emniyette gözaltına alınmıştı. 

Polislerin insanlık onurunu ve haysiyetini zedeleyici muamelelerine maruz kalan gönüllülerin avukatları, gözaltı sürecinde yapılan kan dondurucu eziyetleri anlatmış ve yaşananlar hakkında yasal yollara başvuracaklarını belirtmişlerdi. 

Son paylaşılan bilgilere göre avukatlar, Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Öteyandan gönüllülerin uzatılan gözaltı sürelerine de itiraz eden avukatlar, hazırladıkları dilekçeyi Adana Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine ibraz etti. 

Yaşananlar üzerine emniyete gelen Adana Baro Başkanı Avukat Semih Gökayaz ile Adana İnsan Hakları ve AİHM komisyonu üyesi bir avukatın işkence ve darplarla ilgili tutanak tutarak 3 Furkan Gönüllüsünün maruz kaldığı konunun takipçisi oldukları aktarılan bilgiler arasında.



0 Yorum

Yorum Yaz