Aile hekimleri iş bıraktı

Aile hekimleri, 1 Temmuz’da uygulamaya konulan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği”nde yaşadıkları hak kayıplarına karşı iş bırakma eylemine başladı.

Aile hekimleri iş bıraktı
17 Ağu 2021 09:13:01

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Başkanı Dr. Özlem Sezen, “Yürürlüğe konan yönetmelik ile aile hekimlerinin birçok hakkı gasp edildi. Bu yönetmelik yerine çalışanları mutlu edecek yeni bir yönetmelik istiyoruz” dedi.

Aile hekimleri 1 Temmuz itibariyle uygulamaya konulan yeni yönetmeliğe karşı iş bırakma eylemine başladı. Dün itibariyle başlayan eyleme tüm Türkiye’de katılımın olduğunu ifade eden Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Genel Başkanı Dr. Özlem Sezen, yeni yönetmeliğin aile hekimlerinin sorunlarına çözüm olmadığını, aksine adeta ceza yönetmeliği olduğunu vurguladı.

Aile hekimlerinin başlattıkları iş bırakma eyleminin 26 Temmuz’dan bu yana görüşüldüğünü ancak eylemin dün başladığını ifade eden Sezen, eylemin yürürlüğe giren yönetmeliğe karşı yaşadıkları hayal kırıklıklarının bir tepki olduğunu belirterek, “Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde yeni düzenlemeler istemiştik. Bize de yeni yönetmelikte sorunlarımıza bir düzenleme yapılacağı söylenmişti. Ancak yayınlanan yönetmelik tamamen bir ceza yönetmeliği oldu. Düzenlemeler yapılmadı, üstüne de mali kayıplara sebep oldu” diye konuştu.

Kaynak: Milli Gazete

Etiketler:   AİLE HEKİMLERİ


0 Yorum

Yorum Yaz