AK Parti'den OHAL açıklaması: Gözaltı ve ihraç düzenlemesinde süre kısaltıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, tepki çeken OHAL yasası düzenlemesi hakkında konuştu. TMSF'nin kayyum yetkilerinin uzatıldığını belirten Turan, terörle mücadele kapsamında gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifinin revize edilerek 1 yıla indirildiği söyledi. Turan aynı şekilde kamu personeli ihracı ile ilgili teklifi de 1 yıl olarak revize ettiklerini

AK Parti'den OHAL açıklaması: Gözaltı ve ihraç düzenlemesinde süre kısaltıldı
16 Tem 2021 18:34:36

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, gözaltı ve ihraç düzenlemesinde sürenin kısaltıldığını açıkladı.

TMSF'nin kayyum yetkilerinin yoğunluk nedeniyle 3 yıl daha uzatıldığını belirten Turan, terörle mücadele kapsamında gözaltı sürelerinin 3 yıl daha uzaması teklifinin revize edilerek 1 yıla indirildiği söyledi. Turan aynı şekilde kamu personeli ihracıyla ilgili 3 yıl olan teklifin de 1 yıl olarak revize ettiklerini dile getirdi.

"OHAL'İ KALDIRMIŞ BİR PARTİYİZ"

Meclis'te konuşan Turan, şunları kaydetti: Olağanüstü hal, AK Parti açısından değerlendirildiğinde hep zorunlu olarak gündeme gelmiş; özel düzenleme, anayasal hak. 2002'de iktidara geldiğimizde bölgesel olan OHAL'i kaldıran bir partiyiz. Aynı şekilde hain FETÖ'nün yaptığı darbe girişiminden sonra FETÖ ile mücadele kapsamında Meclisimizin büyük çoğunluğunun destek verdiği OHAL ilanından sonra ilk fırsatta 2018'de OHAL'i kaldırmış bir partiyiz. Biz terörle mücadele dahil tüm mücadelemizi ülkemizi büyütmeyi; ekonomimizi, demokrasimizi geliştirmeyi kanunlar, hukuk çerçevesinde yapmayı prensip edinen bir partiyiz.

"GEREKÇELERİN ORTADAN KALKMADIĞINI GÖRÜYORUZ"

Ancak hepimizin bildiği gibi OHAL'in de anayasadan kaynaklı kriteriyle beraber bir gereklilik olduğunu; çok sinsi, çok hain bir örgütle karşı karşıya kaldığımızı, yıllar geçmesine rağmen daha dün birçok kurumda hem askeriye hem emniyet başta olmak üzere 'mahrem imam' adıyla ifade edilen örgüt mensuplarının ifadelerine bağlı olarak yeni yeni tespitlerin yapıldığını görüyoruz.

Her ne kadar OHAL'i kaldırmış olsak da OHAL'i gerekçelendiren bazı gerçeklerin ortadan kalkmadığını görüyoruz. Biz OHAL'i isteyen bir ekip değiliz, biz ülkemizi korumak isteyen ve terör örgütlerini yok eden bir ekibiz. O yüzden bu üç tane tartışılan maddenin kanun teklifimizde olmasını kıymetli bulduk.

"DEMOKRATİK TALEPLERİ DEĞERLENDİREN PARTİYİZ"

Tartışılan söz konusu üç maddeyle, TMSF’nin kayyım yetkilerinin devamının üç yıl daha uzatılması, terörle mücadelede gözaltı sürelerinin üç yıl daha uzatılması ve kamu personeli ihracında tanınan hakların üç yıl daha uzatılmasının teklif edildiğini dile getiren Turan "Toplumdan gelen demokratik talepleri değerlendiren bir partiyiz. Kendi partimizin ilgili kurullarında bu konuları tekrar görüştük, ortaya konulan gerekçeleri değerlendirdiğimizde kanun teklifi sahipleri başta olmak üzere tüm taraflarla anlaşarak şöyle bir karara vardık:

TMSF'nin kayyım yetkileri üç yıl daha uzamak durumunda çünkü iş yoğunluğu var. Ancak terörle mücadele kapsamında gözaltı sürelerinin üç yıl daha uzaması teklifini revize ederek bir yıla indiriyoruz, aynı şekilde kamu personeli ihracıyla ilgili üç yıl olan teklifimizi de bir yıl olarak revize ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Turan, bu adımı atmayı önemsediğini belirterek şöyle konuştu:

"Haftanın başından itibaren başta CHP olmak üzere tüm muhalefet temsilcileri; 'AK Parti seçime OHAL ile gitmek istiyor', 'AK Parti OHAL'i sevdi.' 'AK Parti muhalefeti sindirmek için seçimlerde kullanacak.' dedi. Biz OHAL'i muhalefete falan istemiyoruz. Bizi tanıyın, anlayın. Türkiye'nin gerçekleri var, Türkiye'nin önünde bir hain terör örgütü var, bitmeyen problemleri var. Bu yüzden benzer maddeleri talep ettik."



0 Yorum

Yorum Yaz