Alparslan Hoca: “Mehmet Ağar, Susurluk dosyasıyla tehdit ediliyor!”

Alparslan Hoca, Mehmet Ağar’ın da sanık olduğu JİTEM davasında alınan beraat kararlarının bozulmasını değerlendirdi.

Alparslan Hoca: “Mehmet Ağar, Susurluk dosyasıyla tehdit ediliyor!”
29 Mayıs 2021 23:19:53

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Hoca, Mehmet Ağar’ın da sanık olduğu Ankara JİTEM davasında alınan beraat kararlarının tekrar bozulmasını değerlendirdi. “Aklıma Erdoğan ile Mehmet Ağar’ın arasının feci bir şekilde açılmış olduğu, Erdoğan’ın tekrardan mahkemeyi başlatması ve Mehmet Ağar’ı tehdit etmesi gibi bir durum geliyor” diyen Alparslan Hoca açıklamalarına şu şekilde devam etti:

‘Susurluk Kazası Devlet ve Mafyanın Birlikte Hareket Ettiğinin Delili!’

“Bakın, bu Susurluk dosyası normalde kapanacaktı tekrar baştan başlatıldı, yukarıda kavga var. Kim kavgayı tekrar başlattı? Susurluk Mehmet Ağar ile ilgili, devlet ve mafyanın birlikte hareket ettiğinin delili, Susurluk kazası. Beraber arabanın içinden çıktılar; birisi öldü, birisi yaralı çıktı. Aynı arabanın içinde bir yere giderlerken bir kaza oldu. Artık derin devlet kasten kaza mı yaptı onu bilemem. Onu Allah bilir ya da kendileri bilir. Her neyse bir kaza oldu ve arabanın içinden devlet adamları ile mafya adamları çıktı. Mehmet Ağar devlette çok güçlenmiş bir vaziyette. Bu konu gücü sayesinde kapanmıştı ama şimdi tekrar mahkeme baştan başlayacakmış.

Yani aklıma gelen; Erdoğan ile Mehmet Ağar’ın arasının feci bir şekilde açılmış olduğu, Erdoğan’ın tekrardan mahkemeyi başlatması ve Mehmet Ağar’ı tehdit etmesi gibi bir durum. Yani bana; Sen çok fazla oldun artık, devlet başkanı benim ama sen gibi davranıyorsun yeter artık. Mahkemeyi tekrar başlatırım, gününü görürsün.” mesajı olabilir gibi geliyor ya da MHP bunu yapmış da olabilir. Eğer MHP de Mehmet Ağar ile arası bozuksa… Bunlar devlet ama devlet içinde problem var, devlet içerisinde gruplaşmalar var. Nasıl ki partiler var, aynı şekilde bir de devlet içinde kavgalar var.

‘JİTEM Olayları ve Faili Mechuller Tekrar Gündeme Getirilirse Mehmet Ağar Zor Duruma Düşecek Demektir’

Görünen o ki ya Erdoğan-Mehmet Ağar kavgasının sonucunda bu mahkeme kararı bozuldu, tekrar mahkeme başlayacak; JİTEM olayları, o faili meçhuller tekrar gündeme gelecek. Bu gündeme getirilecekse Mehmet Ağar zor duruma düşecek demektir. Herhalde proje budur ama Mehmet Ağar'ı zor duruma düşürmek isteyen Erdoğan mı MHP mi? O kadarcığını bilemiyoruz ya da ikisi beraber.

Artık kim, kiminle müttefik, kim kiminle kavgalı, yukarıdan bilgi almak lazım... Benim öyle bilgilerim yok. Ben olaylara bakıp analiz yapıyorum ama bazı şeylerde bilgi gerekiyor. Yani analiz yetmiyor, bilgi lazım. O bilgiler olmayınca analiz bir yere kadar. Kim kiminle düşman, kim kiminle müttefik takip edeceğiz, bakacağız. Yakında ortaya çıkacaktır.

Ama tekrar bu beraat kararının bozulması, tekrardan başlaması 20-30 sene, işe bakın, Türkiye’nin geldiği noktaya bakın. Bu ülke böyle yani tamamen siyaset, adalet diye bir şey yok. Bir kere o nasıl beraat etti, o bir facia. O kadar faili meçhuller var, nasıl bu konuyu kapatırsınız? Bu bir facia, bu bir adaletsizlik! Ve diyelim ki o karar doğruysa nasıl oluyor da 20-30 sene sonra tekrar karar iptal oluyor?

Bu nasıl devlet, bu nasıl mahkeme ya? Adam beraat etiyse etti. Ya o zaman beraat etmesi yanlıştı ya 20-30 sene sonra tekrar beraat bozulur muymuş ya, böyle bir ülke. Beraat etseniz de bir önemi yok. Onlar isterse kılıfını buluyor, mahkemeyi tekrar açıyor, nasıl adalet bu ya? Seni uğraştırmak isterse beraat de etmiş olsan önemli değil. Bir daha açar, bir daha açar, bir daha açar. Ömür boyu mahkeme ile uğraştırırlar adamı. Adalet diye bir şey kalmadı.

‘Siyasî Yönü Olan Faili Meçhul Cinayetleri Yapan Kesinle Derin Devlettir’

Ben burada adalet yok demiyorum. Ben tam tersine diyorum ki bu sadece bir şeyi gösteriyor, onu anlatmak istedim. Yoksa zaten o beraat kararı adaletsizliktir. Şu ülkede o kadar çok faili meçhul var ki, siyah minibüslere bindirilip götürülüp bir yerlere gömülen o kadar çok insan var ki işkence ile öldürülen o kadar çok insan var ki ben sayıyı bilmiyorum. Ama geçen de televizyonda birisi yanlış hatırlamıyorsam yirmi binden falan bahsetti. Bu ne demek ya, eğer bu doğruysa. Binlerce insan kaçırılıp götürülüp kafasına sıkıyorlar, öldürüp bir kenara atıyorlar ve bu bilinen bir şey. Birçoğunun oğlu kızı öldürülmüş arıyor ama bulamıyor.

Uğur Mumcu cinayeti bir türlü çözülemiyor. Bir cinayet faili meçhul olarak kalıyorsa, olayın siyasi yönü varsa kesinlikle onu yapan derin devlettir, kesinlikle çözülmesine müsaade etmezler. Çözecek savcı, hakim derhal görevden alınır, çözecek emniyet müdürü derhal görevden alınır. Kimsenin bunu çözmesine müsaade edilmez. Eğer çözülemiyorsa bunu yapan derin devlettir. Bunun lamı cimi yok. İşte çözülememiş ve beraat verilmiş. Şimdi tekrardan o bozuluyor. Mesela geçenlerde Ergenekon’dan ceza alanlar ya da mahkemesi sürenlerin hepsine beraat verildi. Şimdi bir bakarsınız ki yarın, Vatan Partisiyle AK Parti’nin arası bozuluversin Ergenekon tekrardan gündeme gelir, mahkeme sıfırdan başlar! Memleket bu ya! Bu memleketin çivisi çıkmış.“

 Tamamını izlemek için:



0 Yorum

Yorum Yaz