• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Hoca seçim barajının %7’ye düşürülmesi hakkında: Çünkü, MHP’nin Oyları Azaldı!

Alparslan Hoca seçim barajının %7’ye düşürülmesi hakkında: Çünkü, MHP’nin Oyları Azaldı!

Alparslan Hoca, seçim barajının %7’ye düşürülmesi hakkında değerlendirmede bulundu. Barajın aşağıya çekilmesinin nedenini MHP’nin düşen oyları olarak açıklayan Alparslan Hoca; “Kendi menfaatlerine göre kanun koyuyorlar, ondan sonra “Her şey vatan, millet için” diyorlar. Kim çok ‘Vatan, millet’ diyorsa bunlar ekseriyetle vatanı milleti yiyenlerdir” ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca seçim barajının %7’ye düşürülmesi hakkında: Çünkü, MHP’nin Oyları Azaldı!
09 Eyl 2021 20:15:08

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul Hoca, seçim barajının %7’ye düşürülmesi hakkında değerlendirmede bulundu. Barajın aşağıya çekilmesinin nedenini MHP’nin düşen oyları olarak açıklayan Alparslan Hoca; Kendi menfaatlerine göre kanun koyuyorlar, ondan sonra “Her şey vatan, millet için” diyorlar. Kim çok ‘Vatan, millet’ diyorsa bunlar ekseriyetle vatanı milleti yiyenlerdir” ifadelerini kullandı. Alparslan Hoca yaptığı değerlendirmede şu cümleleri kaydetti:

‘Hükûmet Devlete Teslim Oldu!’

Seçim barajının %7’ye düşürülmesinin sebebi gayet açık! Neden bugüne kadar %7’ye düşürülmedi de bugün %7’ye düşürülüyor? Çünkü MHP’nin oyları azaldı. Bunu herkes biliyor. Hükümet, MHP’ye göre ayarlıyor. Erdoğan, MHP ile birlikte olmaya devam edecek anlaşılan ki, ona göre %7’ye düşürüyor ya da mecbur.

Birtakım sebeplerden MHP’nin dediğini yapmak zorunda kalıyor. Artık herkes bu ülkede gerçek iktidarın MHP’de olduğunu biliyor. Hükûmetin hiçbir tesirinin kalmadığı, devlete teslim olduğu anlamış olmalıdır. Hükûmet devlete teslim oldu. Güya devlette birtakım şeyleri değiştireceklerdi. Devlet partisi oldular, devlete teslim oldular.

AKP ile MHP iktidar, bütün güç ellerinde, bütün televizyonlar her şey ellerinde. Buna rağmen oyları düşüyor. MHP yüzde %11’den %7-8’e düşmüş. Demek ki öyle olmasaydı kesinlikle bu baraj düşürülmezdi. Aslında olması gereken bunun daha da düşürülmesidir.

%1 oy demek, ne demek? %1 demek; yaklaşık beş yüz elli bin oy demektir. Bir parti yüzde iki oy aldığı zaman 1 milyon 100 bin civarında oy almış oluyor. Seçmen sayısı 55 milyon civarında idi şimdi 58 milyon falan olmuş olabilir. 55’e göre bunun %1’i 550 bin oy yapar. 58’e göre hesap ederseniz 580 bin oy yapar.

Tabi seçime katılmayanlar var. 10-15 milyon kadar insan seçime katılmıyor. Onları düşelim diyelim ki 48 milyon katıldı.  %1 oy 480 bin kişi demektir. %2 oy 960 bin kişi yapar. Sırf katılanlara göre hesap ediyoruz. Dokuz yüz altmış bin kişiyi yok saymak doğru olamaz. Şimdiye kadar baraj %10’du. %10 ne demek? 55 milyon seçmen olduğunda 5,5 milyon demek.

Siz 5,5 milyon oy alıyorsunuz %10’a ulaşamıyorsunuz ve hiçbir tane milletvekili çıkartamıyorsunuz. 5,5 milyon oy almanıza rağmen bir tane milletvekiliniz yok. Böyle saçmalık mı olur? Bu kadar insanın oyu boşa mı gidiyor? Aslında bu %7 barajının daha da düşürülmesi gerekir. Adalet budur. %3’e %2’ye düşürülmesi gerekir.

Lanet Olsun Böyle Düzene!

Belki birçok insanın gönlünde başka parti var ama “Bizim parti kazanamaz.” diyerek gidip güçlü partilere oy veriyor. Aslında kendi gönlünde başka parti var ama “Nasılsa bizimki barajı geçemez. Verdiğim oy boşa gider. Bir tane bile milletvekili çıkartamayız, deyip başka partiye gidiyor. Bu baraj %3’e, %2’ye indirilmiş olsa adam kendi partisine oy verir. Gönlündeki neyse ona oy verir. Bu

%10’dan %7’ye indirilmesi yanlış mı oldu? Yok bence daha da düşürülmesi gerekir. Adalet budur. Topluma saygı da bunu gerektirir. Topluma saygınız varsa 1 milyon oyu yok sayamazsınız. %2 oy almak demek bir milyon oy demek. %2’yi yani 1 milyon oyu yok sayamazsın. 2-3 milyon oyu yok sayıyorlar. %7’nin ne demek olduğunu biliyor musunuz? %7, yaklaşık 3,5-4 milyon oy demek. Biraz az alsa, 6.99 olsa 3,5-4 milyon oyunuz var ama siz bir tane milletvekili çıkartamazsınız. 3,5-4 milyon oy alıyorsun; bir tane milletvekilin yok, böyle şey mi olur? Bu, o kadar insanı adam yerine koymamaktır ve güçlü partilere mecbur etmektir. Vatandaş kendi inandığı partiye değil güçlü partiye oy vermek zorunda kalıyor. Bu ne adalet ne de insanlıktır!

Bugüne kadar düşürülmeyen baraj niye şimdi düşürüldü? Çünkü şimdiye kadar MHP, %10 barajını aşacağını düşünüyordu ama AKP de MHP de anketlerde o kadar kötü durumda ki artık “ikisinin toplamı %38” diyorlar. Bilemiyorum ne kadar doğru ama birçok anket böyle söylüyor ve zaten MHP %7’ye indirilmesini istediyse demek ki anketler doğru. Demek ki kendi anketleri de öyle gösteriyor. Ve Türkiye’nin geldiği nokta bu!

Demek ki kendilerine göre ayarlıyorlar. Lanet olsun böyle düzene! Kendileri %10’u aşıyorsa %10; %7’yi aşabileceğine inanıyorsa %7. Yarın MHP biraz daha zayıflasın barajı %5’e indirirler. Böyle şey mi olur? Bu toplum çocuk değil, insanlar anlıyor. Böyle bir düzen meydana getirdiler. Kendilerine göre kanunlar değişiyor. İstedikleri adamları hapisten çıkartıyorlar. Kendi menfaatlerine göre kanun koyuyorlar. Ondan sonra “Her şey vatan, millet için” Yalan hazır…

 Kim en çok ‘vatan, millet’ diyorsa ekseriyetle en çok vatanı, milleti yiyenlerdir. En çok ‘vatan, millet’ diyenler, vatanı milleti yiyenlerdir. Kendilerine göre her şeyi ayarlıyorlar!”



0 Yorum

Yorum Yaz