• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca Yaşananların Perde Arkasını Anlattı: "Bize karşı birleşmiş 2 güç var!"

Alparslan Hoca Yaşananların Perde Arkasını Anlattı: "Bize karşı birleşmiş 2 güç var!"

Alparslan Hoca, serbest bırakıldığı mahkeme sonrası Furkan Tv’nin düzenlediği ‘Camilerde İtikafa Polis Baskını’ özel programına katıldı. Türkiye genelinde 22 camiye yapılan polis baskınları üzerine konuşulan programda Alparslan Hoca: “Bize karşı birleşmiş 2 güç var; bir kısmı İslam düşmanı, Ramazan’ı canlandırmamızdan rahatsız oluyorlar, itikafı unutturmak istiyorlar, itikafı canlandırmamızı istemiyorlar. Bir kısmı da diktatör heveslileri, ikisi ittifak halinde! Birinin derdi din düşmanlığı, diğerinin derdi de; ‘Benim dediğim olacak meselesi, ben güçlüyüm benim dediğim olur!’ anlayışı…" ifadeleriyle yaşanan olayların perde arkasını açıkladı!

Alparslan Hoca Yaşananların Perde Arkasını Anlattı: "Bize karşı birleşmiş 2 güç var!"
09 Mayıs 2021 23:15:36

"Bize Karşı Birleşmiş İki Güç Var!"

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca ve yaklaşık 500 Furkan Gönüllüsü 4 Mayıs Salı gecesi Türkiye genelinde camilere yapılan polis baskınlarıyla gözaltına alınmış, Adana Emniyetinde 4 gün boyunca gözetimde tutulmuştu. ‘Polise mukavemet ve görevini yaptırmama’ suçlamasından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan Alparslan Hoca, Furkan Tv’nin düzenlediği Camilerde İtikafa Polis Baskını’ özel programına konuk oldu. Yaklaşık 5 saat süren programda yaşananları değerlendiren Alparslan Hoca, talimatların perde arkasında kimlerin olduğunu da anlattı.

Alparslan Hoca yaşananlar hakkında: “Bize karşı birleşmiş 2 güç var; bir kısmı İslam düşmanı, Ramazan’ı canlandırmamızdan rahatsız oluyorlar, itikafı unutturmak istiyorlar, itikafı canlandırmamızı istemiyorlar. Bir kısmı da diktatör heveslileri, ikisi ittifak halinde! Birinin derdi din düşmanlığı, diğerinin derdi de; ‘Benim dediğim olacak meselesi, ben güçlüyüm benim dediğim olur!’ anlayışı…” diyen Alparslan Hoca, şu ifadeleri kaydetti:

“2 güç bize karşı birleşmiş vaziyette, bunların bir kısmı İslam düşmanı, bir kısmı da belki onlar gibi İslam düşmanı değil ama İslam’ı bilmeyen, diktatörlüğü çok seven, dediğini yaptırmayı çok seven, ‘Ben güçlüyüm benim dediğim olacak anlayışında olan kimseler!’ Bunlar kendilerince bize; ‘Siz, bize itaat etmiyorsunuz, biz yapmanızı istemiyoruz ama siz yinede yapmak istiyorsunuz, biz size işte böyle yaparız’ demek istediler.

Biz bir şey kaybetmedik, kendileri çok şey kaybettiler. Benim gördüğüm; bir kısmında İslam düşmanlığı var, bizim Ramazan’ı canlandırmamızdan rahatsız oluyorlar, itikafı unutturmak istiyorlar, itikafı canlandırmamızı istemiyorlar, biz itikafı canlandırmaya devam edeceğiz. Bir kısmı böyle itikaftan rahatsız, İslamdan rahatsız tipler, bir kısmı da diktatör heveslileri! Bunlar ittifak halindeler.

Bunların derdi din düşmanlığı, diğerlerinin derdi de ‘benim dediğim olacak’ meselesi, ‘ben güçlüyüm, benim dediğim olacak’ anlayışı… Halbuki Allah’ın dediği olur, hepimiz kuluz, hepimiz aciziz, bugün varız yarın yokuz, kimse kendiniz bir şey zannetmesin! Sonuçta herkes Allah’a hesap verecek.

Yani ben bu 2 gücün bize karşı birleşmesine bağlıyorum ve daha çok da bu ikinci söylediklerim daha fazla hakim durumdalar, ‘ille bizim dediğimiz hakim olacak’ anlayışına sahip olanlar. ‘Sen bize boyun eğmiyorsun’ diyorlar. Evet size boyun eğmiyorum da, eğmeyeceğim de. Yani ‘ille bize boyun eğeceksin’ anlayışındalar! Siz bu şekilde benim gibi insanları, sizin ifadenizle, yola getiremezsiniz! Ben sırat-ı müstakim üzere gidiyorum, sizin yolunuza gelmem! Ben Kur’an’ın yolundayım, başka yola giremem. ‘Bizim yolumuza gelmezsen işte böyle sürekli baskı uygularız’ demek istiyorlar, bunun manası budur.

O din düşmanı ekip de ayrıca var, onlar İslam’ı bitirme peşindeler, bunlar da muhalifleri bitirme peşindeler, bu ikisi ittifak etmiş vaziyette. Bunu lanetliyorum, Antep’tekini de, Adana’dakini de, diğer şehirlerdekini de… Aslında 2 yıldan beri söylediğim; ‘Ramazan’ın sönük geçmesini istiyorlar’ söylemimin gerçek olduğunu görmüş olduk. Konferansa, basın açıklamasına razı olanlar, buna razı olamıyor. Gerçekten böyle bir proje var.” İfadelerini kullandı.



0 Yorum

Yorum Yaz