• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca’dan Adana’nın rantçı belediyelerine sert tepki: Yeter memleketi parsellediğiniz!

Alparslan Hoca’dan Adana’nın rantçı belediyelerine sert tepki: Yeter memleketi parsellediğiniz!

Alparslan Hoca, Adana’da bazı yeşil alanların ve parkların özelleştirildiğini söyleyerek belediyelerin piknik bölgelerini parsellemesine tepki gösterdi. Başkan Karalar’ın duruma müdahale etmesi gerektiğini belirten Alparslan Hoca; “Zeydan Karalar’a buradan söylüyorum; Haberin yoksa işte haber veriyorum, haberin varsa buna nasıl müsaade ettin? Bundan kimler zengin oldu? Senin adamların para kazanacak diye vatandaş suya yaklaşamıyor Zeydan Bey!” ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca’dan Adana’nın rantçı belediyelerine sert tepki: Yeter memleketi parsellediğiniz!
29 Ağu 2021 16:21:54

Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan Kuytul Hoca, Adana’da halkın gezebileceği, piknik yapabileceği yeşil alanların özelleştirildiğini belirterek insanların su kenarlarında oturmak istedikleri yerlere kurulan ücretli kafeler sebebiyle ya para ödemek ya da suya uzaktan bakmak zorunda kaldığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Adana Büyük Şehir Belediyesi Zeydan Karalar’ın, belediyenin alanlarını parselleyenlere müdahale etmesi gerektiğini vurgulayan Alparslan Hoca, şu ifadeleri kaydetti:

 ‘Her Tarafı Parsellemişler!’

“Geçen hafta çocuklar bir göl kenarından gezmek için çok ısrar ettiler, bir metre boş yer bulamadık. Suya yaklaşamıyorsunuz, her tarafı parsellemişler! Zeydan Karalar’ın durumdan haberinin olmadığını zannetmiyorum, haberin vardır. Eğer haberin yoksa haber veriyorum. Parkları bile kendi adamlarına parsellemişler. Adnan Menderes’ten yukarı çıkarken sağ tarafta Barış Manço Parkı vardı. Normal büyüklükte bir park, orayı bile parsellemişler. Oturmak için para vermeniz gerekiyor. Seyhan Nehri’nin iki tarafından gezin, suya yaklaşabilecek misiniz? Suya yaklaşabilene aşk olsun!

Kendi adamlarına parsel parsel satmışlar. Oturacak bir yer hiç yok. Nerede duracak olursanız mutlaka para vermeniz gerekiyor. Adnan Menderes gidiş gelişli bir yoldu. Birini tümden kapatıp orayı beton yapmış, halk orada otursun, diye. Kendi sandalyen falan varsa sandalye koyup orada çay içecekmişsin. Sandalyem yoksa nasıl oturacağım? Bu yolu neden daraltıyorsunuz? Diğer tarafları neden kendi adamlarınıza peşkeş çekiyorsunuz?

‘Zeydan Karalar bu pisliği temizlemeli!’

Zeydan Karalar bu pisliği temizlemeli., her tarafı boşaltmalı, insanlar rahat rahat ailesiyle oturabilmeli. ‘AKP ve MHP Belediyeleri yiyorlar, hırsızlık yapıyorlar’ diyordunuz. Bu yaptığınız nedir? Her tarafı kendi adamlarına parsel parsel satmış, paylaşmışlar. Şimdi burada bir şey almadıklarına inandırabilirler mi? Siz gerçekten bir şey almadan mı bunları verdiniz?

Ya bu durum değişir ya Adana Belediyesini rezil ederiz. Biz AKP’yi eleştiriyorsak CHP’yi de eleştiririz. Biz adalet taraftarıyız, kim olursa olsun fark etmez. CHP Genel Merkezi de bu rezalete bir son versin, başkanı ikaz etsin.

‘Bütün Adana Bunu Duyacak!’

Zeydan Karalar’a buradan söylüyorum; haberin yoksa işte haber veriyorum, haberin varsa buna nasıl müsaade ettin? Bundan kimler zengin oldu? Vatandaş suya yaklaşamıyor Zeydan Bey! Senin adamların para kazanacak diye vatandaş suya yaklaşamıyor. İnsan her tarafı mı parseller? Bunu ya hallederler ya hallederler; halletmezlerse bu konunun peşini bırakmayacağım.

Bir millete bu kadar zulüm olmaz! Hepsi bir taraftan yiyor; hükümet bir taraftan yiyor, belediyeler bir taraftan yiyor. Her biri memlekette yiyecek bir şey bırakmadı. Adeta böyle bir kapkaç var sanki. O yiyor, ben niye yemeyeyim? Filanlar yaptı, ben niye yapmayayım? O zaman senin öncekilerden farkın ne?

‘Yeter Memleketi Yediğiniz!’

Bu belediye başkanlarının malını, mülkünü incelemek lazım... Neydi, ne oldu? Çevresindekilerin, akrabalarının malını, mülkünü incelemek lazım... Bunların dört yılda, beş yılda alacağı maaş kaç kuruş? Bunların seçimlerde yaptığı masraf onun on katı. Memleketi yemeyeceklerse neden bu kadar masraf yapıyorlar? Yeter memleketi yediğiniz!”

 



0 Yorum

Yorum Yaz