• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Hoca’dan, ‘Aşı Oldum’ ibareli tanıtım filmine eleştiri: Memleketi soydular, turistlerden medet umuyorlar!

Alparslan Hoca’dan, ‘Aşı Oldum’ ibareli tanıtım filmine eleştiri: Memleketi soydular, turistlerden medet umuyorlar!

Alparslan Hoca, Turizm Bakanlığına bağlı sektör çalışanlarının ‘Aşı oldum’ yazılı maske taktığı tanıtım filmi hakkında açıklamada bulundu. “Ekonomiyi mahvettiler, memleketin kasasında para bırakmadılar, şimdi turistlerden medet umuyorlar!” diyen Alparslan Hoca, ‘İnsanları inek yerine koydunuz, bir de kulaklarına küpe takın, olsun bitsin!” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Alparslan Hoca’dan, ‘Aşı Oldum’ ibareli tanıtım filmine eleştiri: Memleketi soydular, turistlerden medet umuyorlar!
22 Mayıs 2021 16:45:12

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun “Turistlerin göreceği herkesi aşılayacağız.” Açıklamasının ardından Turizm Bakanlığı sektör çalışanlarının “Aşı oldum” yazılı maskelerle çekilen tanıtım filmini eleştiren Alparslan Kuytul Hoca, şu ifadeleri kullandı: 

“Benim bildiğim bu tür uygulamalar başka varlıklara yapılıyor. Ben öyle biliyorum, yanlış mı biliyorum? Bizim köyün bir bazı dört ayaklı varlıkları var, onlara böyle yapıyorlar. Kulağına küpe takıyorlar, aşılı diyorlar. Tabi bundan çok tepki alınca bunları geri çekmek zorunda kaldılar.

‘Ekonomiyi Mahvettiler, Memleketin Kasasında Para Bırakmadılar'

Mesele nedir? Mesele; ekonomiyi mahvettiler, memleketin kasasında para bırakmadılar. Ne diyorlardı: İtibarda israf olmaz. Ha bire israf ettiler, para kalmadı. Derin devlet yedikçe yedi. Hepsi bir taraftan götürüyor. Nasıl götürüyor? Mesela bir ihalenin olması gereken değeri 100 milyonsa, diyelim ki 130 milyon deniliyor, devletten 30 milyon gidiyor ve bunu ceplerine indiriyorlar. Oradan 30, şuradan 100, oradan 500, şuradan şu kadar… Bu şekilde devleti yiyip bitirdiler. 

Bir taraftan kötü idare; devlet, maliye, ekonomi tecrübesiz ve acemi insanlara teslim edildi. Bir taraftan hırsızlar ve yiyenler çok. Herhâlde Türkiye tarihinde en çok hırsızlığın yapıldığı dönem bu dönemdir. Devletin kasasının en çok soyulduğu dönem, devlette para bırakılmayan dönem bu dönemdir. Biri yiyince öbürü de yiyor, o yiyince öbürü de yiyor. ‘Memleketin delisi ben miyim, iyisi ben miyim?’ diyor, ‘Herkes yiyor ben de yiyeceğim’ diyor.

'Haramdan Medet Beklenmez!'

Memlekette para bırakmadılar. Şimdi turistlere muhtaç olmuşlar, turistlerden medet bekliyorlar. Haramdan medet bekliyorlar! Turistlerin geldiği memleketleri bilirsiniz. Antalya’sından bilmem nesine… Bilirsiniz buralar ne kadar haram doludur. Bunlardan medet bekliyorlar. O turistlerin bıraktığı para yerin dibine batsın! Onlar 3 kuruş para getiriyor, 100 kuruşluk da haram getiriyor, pislik getiriyor.  

'Hem Virüs İçin Faydasız Önlemler Alıyorsunuz Hem de Turist Çağırıyorsunuz'

Siz virüsün önünü alabilmek için teravih namazını bile yasakladınız. Siz virüsün önünü almak için iftarı yasakladınız. Siz virüsün önünü alabilmek için milletin özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz. Her gün saat 21.00’den sonra sokağa çıkma yasağı, Ramazan’da saat 19.00’dan sonra sokağa çıkma yasağı, 18 gün tam kapanma. Hayatı felç ediyorsunuz. Bütün bunlar ne için? Güya virüs için. Bu alınan önlemlerin zerre kadar bir faydası da yok, sadece hayatı zehir ediyor o kadar. Siz bütün bunları virüsü azaltmak için yapıyorsunuz ama sonra da dünyaya ha bire ‘turist gelsin’ diye yalvarıyorsunuz. Bu virüs zaten turistlerle gelmedi mi? Hala onlarla geliyor. O zaman evvela turizmi önlemeniz lazım, turizme yasak getirmeniz lazım. Tam tersine turizmi canlandırmaya çalışıyorsunuz.  

'Allah’ın Tokadını Yiyeceksiniz, Demiştim'

Turizmi canlandırabilmek için Ramazan’ın sönük geçmesine razı oldunuz. Ramazan’dan birkaç gün önce “Allah’ın tokadını yiyeceksiniz, turizm kötü gidecek.” demiştim. Ve sonra arkadaşlardan duydum ki ben onu söyledikten sonra -bunu saat 18-18.30 gibi söyledim saat 19.00 gibi haberlere çıkmış- Rusya Türkiye’yi kırmızı listeye almış, ‘Türkiye’ye turist yok’ demiş. Sonra devamı geldi. İngiltere, Almanya, Amerika, Rusya Türkiye’ye turist göndermeme kararı aldılar, kırmızı listeye aldılar. Giden tekrar döndüğünde 15 gün karantinaya alınacak, şöyle olacak, böyle olacak, otelde kalmak zorunda, 10 bin Sterlin cezası vs. var.

Şimdi bütün bunlardan sonra çoğunluğu gelemeyecek ve bir sürü iptaller var. Otellerdeki rezervasyonlar hep iptal oluyor. “Allah’ın tokadını yiyeceksiniz” demiştim, Rabbim tokadı vurmaya başladı. Her yaptığınız yanınıza mı kalacak zannediyorsunuz? Aldığınız önlemler saçma sapan önlemler, hiçbir şeye de tesiri yok. Alacağınız en büyük önlem turizmi engellemektir. Madem öyle yurt dışına girişi çıkışı engelleyin. Sen iftarı engelliyorsun, teravihi engelliyorsun, çalışma hayatını, ibadeti ve ekonomiyi mahvediyorsun. Aldığın önlemler böyle önlemler.  

'Ben Aşı Oldum, Ben Aşılıyım’ Diyerek Milleti Rezil Ettiniz!'

 ‘Ben aşı oldum, ben aşılıyım’ gibi utanmazca şeyler yapılıyor ve bu şekilde turist çekme yolu tercih ediliyor. Bu bir utançtır. Güya ‘Biz büyük devletiz, biz büyük milletiz, biz şöyleyiz biz böyleyiz’ Hani nerde? Milleti rezil ettiniz! İnsanları inek yerine koydunuz. Bir de kulaklarına küpe takın, olsun bitsin. Bu kadar yerseniz, içerseniz, çalarsanız, çırparsanız, bu kadar israfta bulunursanız işte olacağı budur. "



0 Yorum

Yorum Yaz