"İslam toprakları işgalden kurtuluncaya kadar devam edilmeli!"
Alparslan Kuytul Hoca, Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtulmasında kritik öneme sahip Şuşa'nın geri alınmasının ardından sosyal medya aracılığıyla paylaşımda bulundu.
Durumu bir fırsat olarak değerlendiren Alparslan Hoca: "Kanaatimce Azarbeycan, Türkiye'nin de desteği ile kendine ait İslam topraklarının tamamını Ermeni işgalinden kurtarıncaya kadar mücadeleye ara vermemelidir. Bu fırsat iyi değerlendirilmelidir. Allah yardımcıları olsun" ifadelerini kullandı.
"28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak!"
Azerbaycan ordusunun Şuşa'yı düşman işgalinden kurtarmasının ardından ulusa seslenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev:
"Bugün Azerbaycan bayrağı Şuşa'da dalgalanıyor. 28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak. 28 yıldır işgal altında olan Şuşa tüm Kafkasya'nın incisidir" dedi.
Alparslan Kuytul Hoca Kimdir?
Alparslan Kuytul Hoca 1965 yılında Adana’da dünyaya geldi. Allah’ın lütfuyla dine temayülü olan bir çocuk olarak yetişti. Çocukluğunda camiye gider, arkadaşlarını camiye götürür ve namaz kıldığı camiyi temizlerdi. Özellikle babasından gördüğü dini hassasiyet ve hocalardan almış olduğu İslamî dersler ışığında Kur’an ve Sünnet sevgisiyle büyüdü.
İlköğrenimini Adana İnkılâp İlkokulu’nda, orta öğrenimini Tepebağ Ortaokulunda, lise öğrenimini de Adana Erkek Lisesi’nde tamamladı. Lisede iken 1980-1982 yılları arasında okul çıkışı ve hafta sonları okul arkadaşlarını okulun karşısındaki camiye götürür ve onlara dini sohbetler yapardı. Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi, 1983 yılında Çukurova Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümüne başladı. Üniversitede öğrenci iken 1986’da ilk öğrenci evini kurarak orada üniversitelilere ve esnaflara dersler yapıyordu.
Yaptığı eğitim ve hizmet faaliyetlerini bir adım daha ileri götürebilmek için 1988 yılında Kardeşler Kitabevini kurdu. Kitabevinin bahçesinde tebliğ faaliyetlerine ve haftalık derslere yıllarca devam etti. 1987-1988’de Üniversiteden mezun olduktan sonra 1990 yılında Askere giden Hocaefendi, askerlik görevini tamamladıktan sonra 1992’de Mısır’ın Ezher Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesine başladı. 1996-1997’de mezun olduktan sonra Türkiye’ye döndü.
Hocaefendi, lise çağlarından itibaren yeryüzünde Allah’ın değil insanların dediğinin olduğunu ve Allah’ın hükmetme hakkının gasp edildiğini görüyor, bundan dolayı “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı” diyerek buna tepki gösteriyor ve insanları uyandırmaya çalışıyordu. Öte yandan Müslümanların içinde bulunduğu durum, görülen zulümler ve neslimizin gidişatı onu derinden üzüyor ve mazlum ümmetin kurtuluşu için Rabbanî bir hareketin ortaya çıkması için mücadele ediyordu.
Ezher üniversitesinde eğitimine devam ederken 1994 yılının Kasım ayında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nı kurdu. Vakıf kurulduktan sonra eğitim ve hizmet faaliyetlerine vakıf binasında devam etmiştir. Vakıf zaman içerisinde birçok il ve ilçede şubeler açmıştır. Hocaefendi, her cuma akşamı vakıf merkezinde yaptığı tefsir ve konulu derslerin yanı sıra talebelerine âlim sıfatı kazandıracak Hadis, Siyer, Fıkıh, Usul, Arapça gibi ilmi dersler, bunlarla birlikte aydın sıfatı kazandıracak Ortadoğu Gerçeği, Beşeri İdeolojiler, Çağdaş Kavramlar ve Dünya Siyaseti gibi dersler de yapmaktadır.