Alparslan Hoca’dan camideki o görüntüler hakkında açıklama!

Alparslan Hoca, camide itikafa giren Furkan Gönüllülerine yapılan biber gazlı müdahale hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Alparslan Hoca’dan camideki o görüntüler hakkında açıklama!
03 Mayıs 2021 18:16:12

Resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, yaklaşık 20 yıldır yüzlerce Furkan Gönüllüsü ile itikaf ibadetine devam ettiklerini belirten Furkan Vakfı Kurucu Başkanı Alparslan  Kuytul Hoca: “Görüntülerin İsrail’in Filistin’de yaptığı zulüm görüntülerinden aşağı kalır tarafı yok. İnsan ne yaparsa kendine yapar ve her yaptığının hesabını Allah’a verir" ifadesini kullandı.

Alparslan Hoca açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

20 yıldır devam eden ibadet

"Dün akşam Ramazan ayının son 10 gününe girilmesi hasebiyle Peygamberimizin en önemli sünnetlerinden olan itikaf ibadetini yapmak ve unutturulmuş olan itikaf sünnetini canlandırmak için yaklaşık 20 yıldır yaptığımız gibi birçok şehirde, onlarca camide, yüzlerce arkadaşımız itikafa girdi.

Gaziantep’teki görüntüler hakkında İsrail benzetmesi

Gaziantep’te itikafa girilen camilerin birinde itikafa giren kardeşlerimize #GaziantepEmniyeti tarafından müdahale edilmiş ve karakola götürülmüşlerdi. Bugün sabah namazından sonra da 2 camide postallarıyla camiye giren #GaziantepEmniyeti’ne mensup polis ve bekçiler, maske ve mesafe kuralına uygun bir şekilde oturmuş olan arkadaşlarımıza Kur'an okudukları sırada biber gazlarıyla müdahale edip darp ettiler. İtikaf sünnetini ihya etmeye çalışan 56 kardeşimizi gözaltına aldılar. Görüntülerin İsrail’in Filistin’de yaptığı zulümlerin görüntülerinden aşağı kalır tarafı yok. İnsan ne yaparsa kendine yapar ve her yaptığının hesabını Allah’a verir.

İtikafa girdiği için kimseye ceza yazılmadı, demek ki talimat böyle

Ayrıca Manisa’da da 1 camide itikafa giren birkaç kardeşimiz camiden zorla çıkarılıp karakola götürüldüler. İtikaf ibadetine engel oldukları anlaşılmasın ve kayıtlara böyle girmesin diye “sokağa çıkma yasağına uyulmadığından ve hıfzıssıhha kanununa muhalefetten” ceza yazdılar. Halbuki bu arkadaşlarımız sokakta değil camideydiler.  Ayrıca her birinin arasında 5-10 metre mesafe vardı ve maskeliydiler. Belli ki İslam düşmanı derin komite böyle talimat vermiş.

Hristiyana serbest Müslümana yasak

Dün Mardin Mor Gabriel Manastırı ve Hatay'da Antakya Ortodoks Kilisesinde paskalya bayramı kutlandı. Hristiyanların ibadetlerine izin verip Müslümanların ibadetlerine izin vermeyen idarecileri kınıyor, bu zulme sessiz kalan Müslümanları da Allah'a havale ediyorum. Hükümeti esir etmiş olan derin komite yaptığı zulümlerle cesaretimizi ve davamıza olan bağlılığımızı arttırmaktadır. Daha önce de ifade etmiştim, bu engellemelerle Furkan Hareketine boyun eğdiremeyecekler ve susturamayacaklardır. Türkiye’de diktatör bir nizam kurmak isteyen, Ramazan'ın sönük geçmesi ve itikaf sünnetinin unutulması için karanlık planlar yapan derin komite ile mücadelemiz, Allah'ın izniyle devam edecektir."

Gaziantep Emniyetinden Skandal Görüntüler! Camide içinde Kur’an okuyanı darp ettiler! Biber gazı sıktılar! Gaziantep Emniyetinden Skandal Görüntüler! Camide içinde Kur’an okuyanı darp ettiler! Biber gazı sıktılar!



0 Yorum

Yorum Yaz