Alparslan Hoca’dan Zaman Aşımı Nedeniyle Düşen JİTEM Davasına Yönelik Açıklama!

Adaletin zayıf olduğu ülkelerde, emniyet, istihbarat ve adliye arasındaki ilişkilerin nasıl işlediğini anlatan Alparslan Hoca, geçtiğimiz Cuma günü (31 Ocak 2024) yaptığı tefsir dersinin ardından, JİTEM ana davasında 30 yıl sonra verilen zaman aşımı kararına dair önemli açıklamalarda bulundu. Alparslan Hoca, bu tür kararların "derin devletin taktiği" olduğunu vurgulayarak, Türkiye'deki adalet sisteminin yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Eklenme Tarihi: 03 Şub 2025
3 dk okuma süresi
Güncelleme Tarihi: 03 Şub 2025
Alparslan Hoca’dan Zaman Aşımı Nedeniyle Düşen JİTEM Davasına Yönelik Açıklama!

Alparslan Hoca, JİTEM’in faaliyetlerini ve geçmişteki cinayetleri örnek göstererek, devletin içindeki bazı unsurların suçları gizleme yöntemlerine dikkat çekti. Alparslan Hoca, ''Adaletin olmadığı ülkelerde emniyetin, istihbaratın ve adliyenin taktiği budur. Uzatır, sonra da “Zaman aşımından düştü” der tamam konu kapanır gider. Sen 30 senede bu suçluları bulamadın öyle mi? Bu senin için bir utançtır. Bu JİTEM dedikleri Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele. Bunlar istediklerini öldürdüler. Hem savcı hem hâkim hem cellat. Çok insanı arabalara bindirip siyah camlı arabalara bindirip götürdüler, öldürüp bir kenara attılar. Bunların şahitleri de oldu, bir kısmı mahkemeye intikal etti. Akrabaları “Bizim çocuğumuz kardeşimiz kaçırıldı filan yerde filan kimseler tarafından” dedi. Güya dosya açıldı ama hiçbir şey yapılmadı. İstediklerini öldürdüler, gömdüler. Eğer böyle bir olay ortaya çıkmıyorsa bunu yapan devletin içinden bazı kimselerdir. Derin devlet mi dersiniz ne derseniz? Onlar yaptığı zaman ortaya çıkmaz. Çünkü savcı, emniyet bir yere kadar gelir orada durmak zorunda kalır. Telefon gelir savcıya, konuyu kapat, derler. Konuyu kapatmak zorunda kalır. Sümen altı et derler, yıllar geçer ve zaman aşımından düşer. '' dedi.

Devletin Gücü ve Vatandaşlara Uygulanan Zulüm

Alparslan Hoca, Türkiye'de sistemin o dönemde acımasız bir yaklaşım sergilediğini, özellikle bazı güvenlik güçlerinin halkı nasıl hedef aldığını da sözlerine ekledi. 2022 yılında yaşadığı ve oğlunun da başına gelen darp olaylarını örnek vererek, polislerin bile talimatla darp raporlarını engellediğini, buna rağmen hiçbir yasal işlem yapılmadığını belirtti. “400 rapor, binlerce video, şahit var ama bir adım bile atılmıyor. Oysa şikayetçi olduğunda, hemen hareket geçiyorlar” dedi.

Güç Kullanarak Hukuk Hiçe Sayılıyor!

Devletin içindeki bazı unsurların güç kullanarak hukuku hiçe saydığını ve bu şekilde insanlara zulmettiğini dile getiren Alparslan Hoca, “Devlet, ‘biz yaparızdiyerek, kişilerin hayatlarını karartabiliyor. Yıllarca süren bir zulüm, savcılar, hakimler ve polisin işbirliğiyle kapatılabiliyor. Bu kadar acımasız olunamaz” şeklinde konuştu. Alparslan Hoca, Sinan Ateş cinayeti gibi davaların kısa sürede kapanmasını ve suçluların cezasız kalmasını örnek verdi.

Alparslan Hoca, Almanya'dan gelen Türk vatandaşlarının Adana ve İstanbul Havaalanları'nda yaşadıkları zulme de dikkat çekti. Mahkeme kararlarına rağmen, istihbaratçıların kişisel vicdanlarına dayalı kararlar verdiğini, bazen sadece "tipine" bakarak insanların ülkeye girişlerinin engellendiğini söyledi. “Mahkeme kararına rağmen, sadece istihbaratçının keyfiyle insanlar ülkeye giremiyor. Bu nasıl bir ülke, nasıl bir devlet anlayışı?” dedi.

Adaletin Ve Hukukun Hakim Olması Gerekiyor

Alparslan Hoca, hukuk ve adaletin temel olduğunu, devletin vatandaşlarına şefkatle yaklaşması gerektiğini belirtti. “Devlet baba gibi olmalı, halkına karşı acımasız değil” diyerek, adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

https://x.com/alparslankuytul/status/1886473030454399051?s=19