Alparslan Kuytul Hoca 25 Haziran’da Mahkemeye Çıkacak

“Suç Örgütü Kurmak ve Nitelikli Dolandırıcılık” iddiasıyla yargılanan Alparslan Kuytul Hoca’nın mahkemesi 25 Haziran’da Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Alparslan Kuytul Hoca 25 Haziran’da Mahkemeye Çıkacak
17 Haz 2020 20:21:57

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle ara verilen mahkemelerin yeniden başlamasıyla Alparslan Hoca'nın mahkeme tarihleri de belli oldu.

'Suç Örgütü Kurmak ve Nitelikli Dolandırıcılık' iddiasıyla yargılanan Alparslan Hoca’nın dosyasının 7. duruşması 25 Haziran tarihinde Adana 4. ACM’de gerçekleşecek. 

2018 yılının Ocak ayında Alparslan Hoca’nın evine ve Furkan Vakfı binasına yapılan operasyonla başlatılan 'Suç Örgütü Kurmak ve Nitelikli Dolandırıcılık' davası yaklaşık iki yıldır devam ediyor. 

Dosyadaki iddiaların asılsız olduğu TEM, MİT, KOM, VGM raporlarıyla ispatlandığı halde sürekli ertelenen mahkemeler sebebiyle dava bir türlü sonuçlandırılamıyor.

Alparslan Hoca söz konusu duruşmalarda yaptığı savunmada “Hakkımda açılan birçok davadan beraat etmiş bulunmaktayım, iddianamede küçük şeylerden büyük manalar çıkartılarak sanki büyük suçlar işlenmiş gibi iddialarda bulunulmuştur. Hakkımda yapılan operasyon ve bu dava tarafımı lekelemek ve itibarsızlaştırmak için olduğu açıktır.” ifadelerini kullanmıştı.

Alparslan Hoca hakkında açılan davasının gerçekleşen 6 duruşmasının özeti:

1. Duruşma 22 Ocak 2019: tutuklanmasından bir yıl sonra mahkemeye çıkartılan Alparslan Hoca üç gün boyunca devam eden ilk duruşmada tahliye aldı. Ancak savcının itirazı sonucu 24 saat geçmeden tekrar tutuklandı. 

2. Duruşma 10 Mayıs 2019: ertelendi.

3. Duruşma 22 Ağustos 2019: Nöbetçi mahkemede gerçekleşen duruşma atanan hâkimin dosyaya vakıf olmaması sebebiyle ertelendi.

4. Duruşma 6 Eylül 2019: Alparslan Hoca’ya savunma hakkı verilmeyen mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. 

5. Duruşma 5 Aralık 2019: Alparslan Hoca bir kez daha tahliye edildi. 

6. Duruşma 17 Mart 2020: Korona sebebiyle mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.



0 Yorum

Yorum Yaz