Alparslan Kuytul Hoca TV5'te Konuştu

22 aylık tutukluluk sonrası geçen hafta tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca, TV5’te Yıldıray Oğur’un canlı yayın konuğu oldu.

Alparslan Kuytul Hoca TV5'te Konuştu
11 Ara 2019 23:54:11

Yıldıray Oğur'un hazırlayıp sunduğu Medya Analiz programında tutukluluk ve yargı süreci hakkında önemli açıklamalarda bulunan Alparslan Kuytul Hoca, merak edilen soruları yanıtladı.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin konuşan Alparslan Hoca, "Darbe gecesi sohbetimizde, ‘Biz, her ne kadar baştan beri bu hükümeti tenkit ettiysek de, darbeyle devrilmiş olmalarından memnun olmayız’ demiştik ama konuşmamın video kaydının bazı kısımları kesilerek kamuoyuna yansıtıldı. Darbe, bir yetki gaspıdır. Bu bakımdan darbeye karşı olduğumuz gibi, aynı şekilde Allah’ın hakkının gasp edilmesine de karşı olmamız lâzım. İnsanlar, Allah’ın kulları olmalı, insanların değil. " ifadelerini kullandı.

Fethullah Gülen’in faaliyetlerini sürekli eleştirdiğini ve 17-25 Aralık operasyonunu darbe olarak nitelendiren ilk kişi olduğunu belirten Alparslan Hoca, darbeden medet umdu iddiası hakkında ise "Darbe gecesi, ‘Allah, İslâmî faaliyetlerin bundan olumlu etkilenmesini, Müslümanların hayrına olmasını vesile kılsın’ sözünü, ‘Allah, şerden de hayır yaratır’ düşüncesiyle söylemiştim. Sayın Erdoğan da ‘Bu darbe Allah’ın lütfu’ demişti. O da mı darbeciydi?" dedi.

Yargılama sürecine yönelik soruları da cevaplayan Alparslan Hoca, 6 davadan beraat aldığını daha sonra bir elin müdahale ederek, davalarının olumlu sonuçlanmasını engellediğini ifade etti.

Alparslan Kuytul Hoca, Afrin operasyonu ve Rus uçağı meselelerindeki kırpılmış ve kırpılmamış asıl videolarının da izletildiği yayında, hükümetin İslam'a ve Müslümanlara zarar veren politikalarını eleştirdiğini söyledi.

Dünyanın neresinde bir mazlum varsa savunduklarını belirten Alparslan Hoca, "tahliyesinden sonra da mazlumları savunmaya devam edecek mi?" sorusuna yönelik olarak da "elbetteki mazlumların yanında durmaya devam edeceğim, öyle olmasaydı en başta savunmaz hapse de girmezdim" diyerek cevap verdi.

Necmettin Erbakan Hoca hakkında da konuşan Alparslan Hoca, "Ben Erbakan Hoca’ı her zaman sevmişimdir. Allah rahmet eylesin, Erbakan Hoca, Türkiye’de İslâm’ın sadece namazdan ibaret olmadığını anlatan insanlardandır. Müslümanlara bir mücadele ruhu vermiş bir insandır. Erbakan Hoca’nın emeği çoktu" ifadelerini kullandı.

Alparslan Hoca konuşmalarında şu ifadelere de yer verdi:

-Hiçbir terör eylemini meşru görmüyorum. Ben, bir Müslümanım, bir hocayım. Ben, bunu meşru göremem. Ülkemin bölünmesine de sonuna kadar karşıyım. Eski konuşmalarımda da var; zaten Müslümanlar 70 parçaya bölünmüş, 71’inci parçayı istemem.

-Bu ülkede verilen her cezadan artık şüphe ediyorum. Kesinlikle yargı bağımsız filan değil. Bunu yaşayan bilir. Ağır cezada yargılanırsa anlar. Özellikle önemli insanlar için talimatlar yukarıdan geliyor; ama bunu ispat edebilir misiniz? Edemezsiniz… Biz bu vatanın çocuklarıyız. Görüşlerimiz farklı olabilir. Fikir hürriyeti artık sağlanmalı; günahlara değil, düşünce insanlarına ifade özgürlüğü verilmelidir.

-Ben Müslümanım, mazlumdan taraf olmalıyım. Ama maalesef Türkiye'de birçok cemaatten ve gruptan bu desteği göremedik. "Konuşursak bizi de bitirirler" diye düşündüler herhalde. "Konuşursak biteriz" diyenler, aslında sustukça biteceklerini görecekler. Müslümanlar hakikatleri haykırdıkları müddetçe, Allah onların yardımcısıdır. Hz. Ali (radıyallahu anh) diyor ki, ‘Zulme engel olamıyorsanız, bari duyurun.’ Bu da bir engel olmadır.

Alparslan Hoca programın sonuna doğru Yıldıray Oğur'un " Peki bundan sonra ne yapacaksınız" sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Vakfımızı açarlarsa, orada sohbetlerimize devam ederiz. Açmazlarsa, bütün memleket bizim. Bütün sokaklar, bütün parklar, bahçeler, bütün kıraathaneler bizim. Her tarafta konuşacağız, İslâm’ı anlatacağız. Bize bunu yaptıklarına pişman olacaklar."






0 Yorum

Yorum Yaz