Alparslan Kuytul Hoca: Yaşlılar Baş Tacımızdır

Alparslan Kuytul Hoca, 65 yaş üstündekiler için sokağa çıkma yasağının getirilmesinin ardından özellikle sosyal medyada yaşlılara yönelik incitici davranışların yer aldığı videoların yayılması hakkında konuştu. Yaşlıların birer velinimet olduğunu belirten Alparslan Hoca; "Yaşlılara saygılı davranırsak birbirimize karşı da saygılı davranmaya alışırız" dedi.

Alparslan Kuytul Hoca: Yaşlılar Baş Tacımızdır
02 Nis 2020 18:53:15

Yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle kronik hastalar ve 65 yaş üstündekiler için getirilen sokağa çıkma yasağının ardından sosyal medyada yaşlılara yönelik onur kırıcı paylaşımlara bir tepki de Alparslan Kuytul Hoca'dan geldi.

Hasbihal programında kendisine yöneltilen soru üzerine yaşlılar hakkında açıklama yapan Alparslan Hoca, sosyal medyada yayılan videoların insan şerefiyle bağdaşmadığını belirtti.

Alparslan Hoca'nın konuya ilişkin yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şöyle;

Peygamberimiz bir hadiste buyuruyor ki: Gençliğinde yaşlılara hürmetkâr olan kimselere Allah yaşlandıklarında hürmet edecek gençler yaratır.

"BUNU UNUTMAYALIM"

Yani siz gençken yaşlılara hürmet ederseniz Allah da siz yaşlandığınızda size hürmet edecek, ihtiyacınızı görecek gençler yaratır. Bunu unutmayalım.

"YAŞLILAR BİZİM İÇİN BİR NİMETTİR"

Yaşlılar bizim için bir nimettir aslında. Yani onları görünce ahireti hatırlarız. Onların tecrübelerinden istifade ederiz. Onlara saygılı davranırsak birbirimize karşı saygılı davranmaya da alışırız. O zaman gençlere karşı da saygılı olmaya başlarız. Aslında yaşlılar dualarıyla da tecrübeleriyle de toplum için bir nimettir. Ve onların zayıf olduğunu hesaba katıp merhametli olmak icap eder.

İnsan yaşlandıkça anlayışı zayıflıyor, kulak iyi duymuyor, yani hafıza zayıflıyor. Yaşlıyla oturanlar bunu bilir. Eğer annesiyle babasıyla yaşlılarla oturduysa yaşlandıklarından bunu anlayabilir. Yani yaşlı insanların anlayışı zayıflıyor. Anlayamıyor. Ama böyle hep gençlerle oturup kalktıysa tabi yaşlının halini anlamaz. Bir gün kendisinin de başına gelir ve yaşlanırsa, o zaman anlar.

"YAŞLILAR DA KURALLARA UYMAYA ÇALIŞMALI"

Elbette yaşlılar da devletin koyduğu bu kurala uyup ellerinden geldiği kadar çıkmasınlar. Bazıları keyfi çıkıyorlar; evde sıkılıyorum diyor. Yani, belki devletin onların günde iki saat gibi çıkma hakkı vermesi uygun olabilir. Sıkılanlar için; ama sıkılmayanlar evlerinde kalsalar daha hayırlı olur. Çünkü gerçekten bu virüs öncelikle onları öldürüyor. Burada; bir kötü niyet yok her devlet buna benzer tedbirler aldı. Bunlara dikkat etmek lazım.



0 Yorum

Yorum Yaz