Alparslan Kuytul Hocaefendi Yine Haklı Çıktı! (ByLock)

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma ağı ByLock'a ilişkin yapılan açıklamaya göre, 11 bin 480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock yüklendiğini söyledi. Alparslan Kuytul Hocaefendi bundan iki ay önce 10 Kasım Cuma günü Tefsir dersi sonrası ve 12 Kasım Pazar günü Elazığ konferansı sonrası kendisine yöneltilen bir soru üzerine "ByLock kullanan kesin Fetöcü" mantığının yanlış olduğunu ifade etmişti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Yine Haklı Çıktı! (ByLock)
05 Oca 2018 09:44:53

Tüm meselelere Kur'an ve Sünnet penceresinden bakarak siyasi alanda yaptığı birçok analizde haklı çıktığı görülen Alparslan Kuytul Hocaefendi, Yargıtay’ın ByLock kullanımı hakkında verdiği karara dair 10 Kasım’da ve 12 Kasım’da yaptığı analiz ile de bir kez daha haklı çıktı.

27 Aralık’ta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 11 bin 480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock yüklendi. Alparslan Kuytul Hocaefendi bundan iki ay önce 10 Kasım Cuma günü tefsir dersi sonrası ve 12 Kasım Pazar günü gerçekleştirdiği Elazığ konferansı sonrası kendisine yöneltilen bir soru üzerine Yargıtay’ın ‘ByLock kullanan kesin fetöcüdür’ mantığının yanlış olduğunu, kişinin haberi olmadan da telefonuna yüklenebileceğini, ByLock kullanımının kesin bir delil olarak kabul etmenin doğru olmadığını söylemişti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin ByLock hakkında yaptığı açıklamalar:

10 Kasım 2017: Yargıtay bir karar verdi; ByLock kimde çıkarsa o fetöcüdür, bu bir delildir. Bence bu karar yanlış. Çünkü ByLock kullanmak bir insanı fetöcü yapmaz. Birçok insan var ki birisi tavsiye etmiş “bunu kullanırsan istediklerinle daha rahat konuşabilirsin” demiş olabilir. Belki adamın bu konulardan haberi bile yok. ByLock kullanımının suç sayılması için yan delillerinde olması gerekiyor.

12 Kasım 2017: Bylock Kullanan Kesin Fetöcü Mantığı  Yanlış. Yargıtay’ın verdiği karar hatalı. Yargıtay böyle karar verdi hükümetin iyice önünü açtı. ByLock kullanmak kesinlikle o darbeye ortak olduğunu mu gösterir? Onlarla irtibat halinde olduğunu gösterebilir ama bu adamın şundan bundan haberi yok ki. Hatta bazen aldığınız telefonlara dikkat edin, eski telefon alırsanız ByLock yüklü bir telefonsa haberiniz bile olmaz. ByLock yüklü bir telefon aldıysanız hapı yuttunuz. Yargıtay’ın kararı doğru değil. ByLock kullanmayı kesin delil kabul ediyor. ByLock kullansa bile bu adam ne konuştu? Darbeyi konuştuysa, planlamalar yaptılarsa tamam cezasını ver.  Adam ByLock kullansa bile belki, “filan yerde dersimiz var, buyur sen de gel, filan gün geziye katılacağız sen de gel” demiş. Telefonda ne konuşmuş?  Bu adam ne bilir darbeyi?  Normal vatandaş bunlar. Yüz binlerce insan ByLock kullanmış olmasını kesin bir delil olarak kabul etmek doğru değil.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Ankara Başsavcılığının yaptığı ByLock açıklamasından sonra 29 Aralık Cuma günü ise Mersin’de kendisine sorulan "Son çıkan KHK ile hükümetin 15 Temmuz benzeri olaylarda halka olayı bastırma hakkı tanımasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hükümet böyle bir KHK'yı neden çıkarmış olabilir?" sorusunda önemli noktalara değinerek “ByLock kullananları hiç bir delil olmadığı halde sırf ByLocktan dolayı kesin FETÖ elemanı olarak görüp bir buçuk yıldır hapiste çürütüyorsunuz. Devletin savcısı diyor ki; 11.480 kişi masum, bu insanların telefonunda ByLock çıktı ama bunların haberi bile yok. Hani mağdur yoktu? Hani mağdur edebiyatı yapıyorlardı?” dedi.

İlgili Haber;

Alparslan Kuytul Hocaefendi: Devlette Esas; Şefkattir

 

Ankara Başsavcılığı: 11 bin 480 kişinin telefonuna iradesi dışında ByLock yüklendi!

 

 

Alparslan Kuytul: Hani Mağdur Yoktu?

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz