Alparslan Kuytul Hoca'nın Annesi Besime Kuytul Kimdir?

Alparslan Hoca'nın annesi Besime Hanım hakkın rahmetine kavuştu. Peki, 10 çocuk annesi Besime Hanım kimdir, nerelidir?

Alparslan Kuytul Hoca'nın Annesi Besime Kuytul Kimdir?
10 Ağu 2020 19:48:17

Besime Kuytul Kimdir? Nerelidir?

Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul Hoca'nın yıllarca beraber yaşadığı, son anına kadar yanından ayrılmadığı 90 yaşındaki annesi Besime Kuytul Hanım bugün öğle saatlerinde vefat etti.

Hangi Yılda Doğdu?

Besime Hanım, 1929'da dünyaya geldi. İslami şuura sahip bir ailede yetişerek kendisi gibi İslami hassasiyeti olan Tahir Kuytul ile evlenen Besime Hanım, 3'ü kız 10 çocuk dünyaya getirdi. Alparslan Hoca ise Besime hanımın en küçük çocuğuydu ve beraber yaşıyorlardı.

Yardımseverliğiyle tanınan bir çiftçi olan eşi Tahir Bey'i genç yaşında kaybederek çocuklarına hem annelik hem babalık yapan Besime Hanım, tüm çocuklarının eğitim ve öğrenimine önem verdi. 

Besime Kuytul ve Güzel Ahlakı 

Etrafında iyi ahlakı ve cömertliği ile tanınan Besime Hanım, geçen yıl büyük oğlu İsmail Kuytul'un acısını yaşadı.

Hayatını Alparslan Hoca'nın yanında sürdüren Besime Hanım, yıllardır yanından hiç ayrılmadığı oğlu Alparslan Hoca'nın haksız bir şekilde tutuklanması üzerine zorlu bir süreç yaşadı. Son yıllarını alzheimer hastası olarak geçirdi.

Alparslan Hoca'nın sevenleri acılı gününde yalnız bırakmadı

Alparslan Hoca'nın dün vefat eden annesi Besime Hanım bugün Adana'da toprağa verildi. Yıllarca birlikte yaşadığı annesiyle vedalaşan Alparslan Hoca'yı acılı günde sevenleri yalnız bırakmadı.

Besime Kuytul Adana Asri Mezarlığı'na defnedildi

Dün öğle saatlerinde vefat haberi gelen Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul Hoca'nın Annesi Besime Kuytul Hanım, bugün öğle namazına müteakiben Adana Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Alzheimer hastası olduğu bilenen Besime Hanım 90 yaşında ebedi aleme irtihal etti. Cenazesine çok sayıda Furkan Gönüllüsü katılarak desteklerini ve başsağlığını iletti.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    12 Ağu 2020 00:48:43


Yorum Yaz