Ankara’da “Barınamıyoruz” eylemine müdahale: 90’dan fazla gözaltı

Ankara’da “Barınamıyoruz” eylemine müdahale: 90’dan fazla gözaltı Yetersiz yurt kapasiteleri ve ev kiralarındaki artışı protesto eden üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Barınamıyoruz Hareketi’nin Ankara’da düzenlemek istediği miting öncesi, öğrencileri taşıyan otobüsler kent girişinde durduruldu ve öğrenciler darp edilerek gözaltına alındı. Yüksel Caddesi ve Ulus Meydanı çevresindeki eylemlerde de çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Barınamıyoruz Hareketi, aralarında üç gazetecinin de bulunduğu 90’dan fazla kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara’da “Barınamıyoruz” eylemine müdahale: 90’dan fazla gözaltı
12 Ara 2021 16:29:56

Üniversite öğrencilerinin oluşturduğu Barınamıyoruz Hareketi, yüksek ev kiraları ve yurtlardaki kapasite sorunu nedeniyle kalacak yer bulamadıkları için bir süredir eylemlerini sürdürüyor.

Ankara Valiliği, Barınamıyoruz Hareketi’nin bugün (12 Aralık) Ankara’da Ulus Meydanı’nda düzenlemek istediği mitingin “ Uygun görülmediğini” açıkladı.

Öğrencileri taşıyan otobüsler sabah saatlerinde polis tarafından durduruldu.

Bizim geri dönüşümüz yok! Ankara'ya gideceğiz, yol açılana kadar bekliyoruz. Bütün Türkiye'nin gözü kulağı barınamayan, geçinemeyen, borçlu öğrencilerden yana, biliyoruz. Ya yolu açacaksınız, ya yolu açacaksınız! #GençlereYoluAç pic.twitter.com/vTdnTRKTbQ

Öğrenciler kent girişinde darp edilerek gözaltına alındı

Barınamıyoruz Hareketi, sosyal medya hesaplarından polis tarafından engellenmelerine tepki göstererek, “Milyonlarca genç aç, yoksul, borçlu, barınamıyor ve bu gençlerin Ankara şehrine girişi hukuksuz, asılsız bir Ankara Valiliği talimatıyla engelleniyor. Biz bu ülkenin gençleri değil miyiz? ” paylaşımında bulundu.

Öğrenciler, polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

30’a yakın öğrencinin gözaltına alındığı, 10 öğrencinin yüzlerimize ve boyunlarımıza tekmeyle vurularak darp edildiği, bir öğrencinin kolunun kırıldığı belirtildi.

Üç gazeteciye gözaltı

Görüntü almaları engellenen Artı Gerçek muhabiri Yağmur Kaya ve bağımsız gazeteciler Nebiye Arı ile Hilal Işık da basın kartlarının olmaması gerekçe gösterilerek polis tarafından gözaltına alındı

İzmir’den yola çıkan ve Ankara girişinde durdurulan otobüsteki 13 öğrenci de gözaltına alınarak Atayurt Jandarma Karakolu’na götürüldü.

BİZİ REZİL BİR GELECEĞİN KÖLESİ SANDILAR AMA YANILDILAR!

Talebimizi Ankara'dan haykırıyoruz: yoksulluğa hayır, borçluluğa hayır! İnsanca yaşamak istiyoruz! 

Gözaltı sayısı 90’ı aştı

Gözaltılar Ankara kent merkezinde de sürdü.

Yüksel Caddesi’nde ve Ulus Meydanı çevresinde çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Barınamıyoruz Hareketi, 90’dan fazla öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.

📌 Bir kez daha Ankara'dayız! Gözaltı sayımız 90'ı aştı!

Ankara'da her sokaktan Ulus Meydanı'na yürüyen arkadaşlarımız var. Biz size "Gözaltına alınmakla bitmeyiz" demiştik!

Barınamayan milyonlarız, buradayız. Herkesi bizimle dayanışmaya davet ediyoruz. #GençlereYoluAç pic.twitter.com/ntqOUzItwl

CHP ve HDP milletvekillerinden gözaltındaki öğrencilere ziyaret

CHP Milletvekilleri Aysu Bankoğlu , Alpay Antmen , Orhan Sarıbal ve Süleyman Bülbül, HDP Milletvekilleri Oya Ersoy ve Abdullah Koç gözaltına alınan öğrencileri ziyaret ederek bilgi aldı.

Öğrencilerin, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçlamasıyla gözaltına alındıkları belirtildi.

Milletvekilleri sosyal medyadaki açıklamalarında öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi

Etiketler:   ankara Gözaltı


0 Yorum

Yorum Yaz