Avrupa’da “Buyrun, Ben Müslüman’ım” Sokak Aksiyonu Gerçekleştirildi

“Buyrun, Ben Müslüman’ım” aksiyonu pandemi dolayısıyla verilen iki yıl aranın ardından 21 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Ön yargıları yıkmayı amaçlayan aksiyonda bu sene genç Müslümanlar 200 farklı noktada şehirlerindeki vatandaşlarla iletişime geçti.

Avrupa’da “Buyrun, Ben Müslüman’ım” Sokak Aksiyonu Gerçekleştirildi
23 Mayıs 2022 13:19:32

“Buyrun, Ben Müslüman’ım” aksiyonu iki yıllık pandemi arasının ardından 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Ön yargıları yıkmayı amaçlayan aksiyonda bu sene genç Müslümanlar 200 farklı noktada şehirdeki vatandaşlarla birebir iletişime geçti.

Almanya’da Berlin, Hamburg, Dortmund, Köln, Frankfurt, Stuttgart, Hanau ve Münih’in de aralarında bulunduğu birçok şehirde gerçekleştirilen “Buyrun, Ben Müslümanım” aksiyonu, Avusturya’da başkent Viyana’da yapılırken, Fransa’da Annemasse başta olmak üzere Alpes bölgesinde ve Hollanda’da Rotterdam başta olmak üzere 15 farklı şehirde gerçekleştirildi. İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) tarafından gerçekleştirilen aksiyonun mottosu “tanışıklığı artırmak, ön yargıları yıkmak” oldu.

Hanau Belediye Başkanı Kaminsky de Ziyarette Bulundu
Almanya’nın Hanau şehrindeki  “Buyrun, Ben Müslümanım” standını ziyaret edenlerden arasında Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky de yer aldı. Kaminsky, standdakilerin çalışmalarını takdir ettiğini ifade etti.

Toplum ile doğrudan iletişim kurularak Müslümanlara karşı ön yargıların bertaraf edilmesini, tanışıklığı artırmayı, ön yargıları yıkmayı amaçlayan aksiyon diğer ülkelerde ve şehirlerde de aralıklarla devam etti.

“Şehrinizde Müslümanlar Var”

Fransa İslam Toplumu Milli Görüş Konfederasyonu CIMG Alpes Bölge Gençlik Teşkilatı Başkan Yardımcısı Mustafa Pala Annemasse şehrindeki aksiyonu değerlendirdi.

Çarşıda kendileri ile konuşanları camiye davet ederek, gayri Müslimlerle iletişimi canlı tutmak istediklerini ifade eden Mustafa Pala, halkın Annemasse şehrinde yaşayan Müslümanlar hakkında sahip oldukları ön yargıları kırmak istediklerini belirterek, “Onlara ‘Şehrinizde de Müslümanlar var. Sorularınız varsa camimize gelerek bizlere sorabilirsiniz.’ mesajı verdiklerini aktardı.

“Buyrun, Ben Müslüman’ım” Etkinliği Hollanda’nın 15 Farklı Şehrinde
Hollanda’da İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Güney Hollanda Bölgesi, Hollanda’nın 15 kentinde “Buyrun, Ben Müslüman’ım” etkinliği düzenledi. Özellikle büyük şehirlerin çoğunlukta olduğu kentlerdeki etkinlikte 100 gönüllü genç, 10 bin gül ile İslam dinini anlatan broşür dağıttı.

Gönüllü gençlere destek olmak için etkinlikte gül dağıtan IGMG Güney Hollanda Bölgesi Başkanı Mustafa Aktalan, yaptığı açıklamada, hedeflerinin, Müslümanlar ve gayrimüslimler ile iletişimi güçlendirmek; güller ve broşürle İslam’ı anlatarak ön yargıları yıkmak olduğunu söyledi.

Etkinliğin, Avrupa genelinde yapıldığını belirten Aktalan, gayrimüslimleri bu vesileyle IGMG Güney Hollanda Bölgesi’ne bağlı camilerde 28 ve 29 Mayıs’ta yapılacak açık cami gününe davet ettiklerini dile getirdi.

“Bu Aksiyon, Toplumun Artık Birbirini Ayrıştırmadığını Gösteriyor”

Uden kentinde yaşayan Hollandalı Jolanda Pauw, etkinliğin, çok güzel bir inisiyatif olduğunu belirterek “Aynı kentte beraber yaşayan insanlarız. Camiye giden veya kiliseye giden insanlar olsun, fark etmiyor. Bu aksiyon, toplumun artık birbirini ayrıştırmadığını gösteriyor. Gül de zaten sevgiyi temsil ediyor. Ben caminin önünden geçtim ama hiç içeriye girmedim. İçeride neler oluyor ve caminin anlamını da bilmiyorum. Bu broşürü kesinlikle okuyacağım.” ifadelerini kullandı.

Rotterdam’da yaşayan Helena Pet de “Böyle bir aksiyon yapılmasına pozitif anlamda şaşırdım. Avrupa’nın her yerinde aynı etkinliğin yapılması da çok iyi ve daha da güzel. Çok güzel buluyorum. Çok mutlu oldum.” diye konuştu. 

“Buyrun, Ben Müslüman’ım” Aksiyonu Nedir?

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen “Buyrun, Ben Müslüman’ım” sokak aksiyonu Müslümanların bulundukları şehirlerdeki insanlarla iletişimin güçlendirilmesi, karşılıklı olarak tanışıklığın artırılması ve ön yargıların ortadan kaldırılması amacıyla tertiplenen bir etkinlik.

Etkinlik kapsamında Avrupa, Avustralya ve Kanada’da önceden belirlenen noktalarda stantlar açılıyor. Etkinlikte gönüllü olan Müslümanlar, İslam ve Müslümanlara dair bilgiler içeren broşürler ve güller dağıtıyor; stantları ziyaret eden kişilerle bu konulara dair sohbet ediyorlar.



0 Yorum

Yorum Yaz