• Anasayfa
  • SİYASET Haberleri
  • Bahçeli: Misafirlik kısa olur, bayramda ülkesine giden Suriyelilerin geri dönmelerine gerek yoktur

Bahçeli: Misafirlik kısa olur, bayramda ülkesine giden Suriyelilerin geri dönmelerine gerek yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, artan hayat pahalılığıyla ilgili konutu. Enflasyonun küresel bir sorun olduğu açıklamasını tekrarlayan Bahçeli, “Küresel enflasyonun tırmanışı her ülkenin ortak sancısıdır. İnancımızın gücüyle, dayanışma ve yardımlaşmanın bereketi ile içine girilen dar geçitlerden çıkılacak.” dedi. Sığınmacı konusuna da değinen Bahçeli, “Önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların geri dönmelerine gerek yoktur.” diye konuştu.

Bahçeli: Misafirlik kısa olur, bayramda ülkesine giden Suriyelilerin geri dönmelerine gerek yoktur
19 Nis 2022 13:15:56

Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonu ‘canavara’ benzeterek, her ülkenin ortak sancısı olduğunu öne sürdü.

Ramazan ayında yaptığı saldırılar nedeniyle İsrail’i kınadı. “Mescid-i Aksa’nın statüsüne saldırmak ateşle oynamaktır. Sadece bölgesel değil küresel bir felakete çağrıdır.” dedi.

Devlet Bahçeli’nin gündeminde enflasyon da vardı. Şunları söyledi:

  • Küresel enflasyon her ülkenin ortak sancısıdır. Bu sorunun hangi damardan patlayarak ortaya çıktığı bellidir. Fiyat artışları, ekonomik sıkıntılar, hayat pahalılığındaki konjonktürel sıçrayışlar, salgın ve Ukrayna kriziyle karmaşıklaşan bir vakadır. Ülkemize güvenerek, enflasyon canavarının başının ezileceği günleri de çok yakında görmemiz mümkün olacaktır.
  • İnancımızın gücüyle, dayanışma ve yardımlaşmanın bereketi ile içine giren dar geçitlerden çıkılacak ferah ve selamet dolu günlere inşallah ulaşılacaktır. Türkiye’yi taşa tutmaya çabalayan karanlık muhalefet anlayışının kaybetmesi mukadderdir. İman ışığı olmadan gözün görmeyeceğinin farkındayız. Sorunları inanç ve irade birliğiyle aşacağız.
  • Zillet İttifakı’na sesleniyorum. Kimi çıkarırsanız çıkarın. İster İnan Kıraç’ı ister terörist Demirtaş’ı isterse Osman Kavala’yı aday olarak gösterin. Mutlak son değişmeyecek, Türkiye’nin yükseliş ümitlerini kesemeyeceksiniz. 

BAYRAMDA ÜLKESİNE GİDEN SURİYELİLERİN GERİ DÖNMESİNE GEREK YOKTUR

  • Altını çözerek söylemek isterim ki, MHP göçler konusunda en hazırlıklı partidir. Bizi eleştiren kim varsa ya cahil ya da gelişmeleri takip özrü çeken zavallılardır. Düzensiz göç adı konmamış bir istiladır.
  • Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden ayrılık ve kopuşlarına neden olan ağır şartlar ortadan kalkınca geldikleri gibi uğurlamak bizim asıl hedefimizdir. Misafirliğin süresi kısıtlıdır. Her insanın kendi yurdunda, emniyetli ve esenlik içinde yaşamaya hakkı vardır.
  • Önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların geri dönmelerine gerek yoktur.


0 Yorum

Yorum Yaz