Bahçeli: Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır

MHP lideri Bahçeli, üniversite sınavının tamamen kaldırılması çağrısı yaparak ''Okul öncesi süreci de hesaba katan bir eğitim ve öğretim modeliyle her evladımızın ilgi alanına uygun üniversite eğitiminin sınavsız temini sağlanmalıdır'' dedi.

Bahçeli: Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır
29 Haz 2021 12:23:22

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Devlet Bahçeli, konuşmasında hafta sonu yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) hatırlatarak üniversite sınavlarının kaldırılması gerektiğini söyledi.

''MHP'nin Türk gençliğinin sınav maratonlarında eriyip gitmesine vicdanı razı olmamıştır'' diyen Bahçeli, ''Ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır'' şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul tartışmalarına da değinen MHP lideri, projeyi desteklediklerini belirtti. Devlet Bahçeli, ''Kızılelma İç Deniz Yolu, Yeşil Kuşak İç Deniz Yolu projelerini hayata geçirebiliriz'' önerisinde bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

''Geride bıraktığımız hafta sonu sayıları 2,5 milyona ulaşan kardeşlerimizin gelecekleri için ter döktüğü YKS sınavı 3 etap halinde gerçekleştirilmiştir. Dileğim her gencimizin dileklerinin gerçek olmasıdır. Evlatlarımızın hayatını 2 günlük bir sınava mahkum etmenin adil ve hakkaniyetli bir yanı bize göre yoktur. Yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı, okul öncesi sürecini de hesaba katan modelle her evladımızın ilgi alanına uygun eğitim alanının temini sağlanmalıdır. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır.

''NEŞTER VURMANIN ZAMANI GELMİŞTİR''

Türkiye sınavsız üniversiteye geçişi başarabilecek üniversite zenginliğine ve yeterliliğine sahiptir. Şüphesiz çoktan seçmeli test soruları ile Türk gençliğinin karakter ve kabiliyetini değerlendiremeyiz, onları bir nevi yarış atı gibi göremeyiz. Artık üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir.

''MHP'NİN, TÜRK GENÇLİĞİNİN SINAV MARATONLARINDA ERİYİP GİTMESİNE VİCDANI RAZI OLMAMIŞTIR''

Her önüne gelen Z kuşağından bahsediyor ancak sınav kuyusundan nasıl çıkılacağı konuşulmuyor. MHP'nin Türk gençliğinin sınav maratonlarında eriyip gitmesine vicdanı razı olmamıştır. Ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda olgunlaşma sınavını esas alan, fırsat eşitliği gözeten üniversiteye geçiş sistemi uygulanmalıdır.

''GELİN ÜNİVERSİTE SINAVLARINI KALDIRALIM''

İstikbalimizin güvenceleri sevgili gençleri kuru kuruya değil, onların gerçek ihtiyaç ve taleplerini karşılayarak tutarlılığımızı ve onlara yönelik vefamızı gösterebiliriz. Bu düşünceden hareketle siyasi muhataplarımıza çağrımdır: Gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım. Gençlerimizi daha fazla yormayalım, bunaltmayalım. Onların sosyal, ekonomik ve psikolojik sorun yaşamalarına müsaade etmeyelim. İlköğretim ve ortaöğretim kademelerindeki yönlendirme çerçevesinde istedikleri bölümlerde yükseköğretime kavuşmalarını sağlayacak platformlar oluşturulmasını hedefliyoruz.

KATARLILARA SINAVSIZ TIP İDDİASI

YKS'den bir gün önce kurgulanan algı operasyonu ile yalan haber servis edilmiştir. İddiaya göre Katarlı gençler Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecekti.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: YKS'YE GİRENLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ

Bunun doğruluğunu yanlışlığını analiz etmeden devreye giren Kılıçdaroğlu fitne tezgahını açtı. YKS'ye bir gün kala gençlerimizi kışkırtmaya asparagas haberi yaymaya çalışan Kılıçdaroğlu kendini de rezil etti. Kılıçdaroğlu Türk gençliğinden YKS'ye giren kardeşlerimizden özür dilemek mecburiyetindedir.

''MERTÇE BİZE DERDİNİ SÖYLE''

Kılıçdaroğlu, bize 'Süleyman Şah Türbesi'nden kaçanları alkışladın' diyor. Sen bizim ne söylediğimizi bilsen ne yazar bilmesen ne yazar. Kendisini her kim tutsak almışsa korkmasın bize itiraf etsin telgraf çeksin yardımsa yardım edelim yeter ki maruz kaldığı girdaptan çıkabilsin. Fidye istiyorlarsa karşılayalım. Yazık oluyor kendisine. Atarı gideri bırak Sayın Kılıçdaroğlu mertçe bize derdini söyle.

''AB DÜRÜST VE SAMİMİ DEĞİL''

Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesini ve iyileştirilmesini Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin inisiyatifine terk eden Avrupa Birliği (AB), dürüst değildir, samimi değildir, adil ve demokratik hiç değildir. Dahası Türkiye’nin aleyhine çalışmaktadır.

''YENİ HÜKÜMET SİSTEMİ REFAH VE BOLLUK DEMEK''

Yeni hükümet sistemi refah bereket ve bolluk demektir. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi arayışları insafsızlıktır. Zillet ittifakı sinsi ve sisli bir gölgedir. Türk milleti sonu meçhul bir maceraya atılmayacak Cumhur İttifakı'na destek verecektir.

KANAL İSTANBUL TARTIŞMASI

İstanbul kanalının parasını ödemeyeceğim diyen bir şahıstan devlete baş olamaz. İstanbul kanal projesini samimiyetle destekliyoruz. Türkiye ve İstanbulumuzun gücüne güç katacaktır. Her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız. Kızılelma İç Deniz Yolu, Yeşil Kuşak İç Deniz Yolu projelerini hayata geçirebiliriz. Yapılanı yıkmak cinayettir.''



0 Yorum

Yorum Yaz