Bir Ay İçinde Alparslan Hocanın Yüzlerce Seveni İfadeye Çağrıldı!

Alparslan Hoca'ya özgürlük talebinde bulunmak amacıyla yürüyen Furkan Gönüllülerinden yüzlercesi son bir ayda emniyet tarafından ifade vermeye çağrıldı. "Yeni bir sindirme operasyonu mu?" dedirten bu çağrılara her gün onlarca gönüllü maruz kalmaya devam ediyor.

Bir Ay İçinde Alparslan Hocanın Yüzlerce Seveni İfadeye Çağrıldı!
19 Eyl 2019 12:03:06

Türkiyede tutuklu islam alimi Alparslan Kuytul'a özgürlük talebinin faturası günden güne artıyor.

Hocanın özgürlüğü için lokum dağıtan, çorba ikramında bulunan, balon uçuran, bisiklet süren, fotoğraf çeken, atkıyla yürüyen yüzlerce kişiye aralıklarla soruşturma açılmış, para cezaları kesilmiş ve mahkemeler açılmıştı.

Bu kez de özgürlük talebinin faturasını arttıran Adana Emniyeti, son bir ay içerisinde yüzlerce Furkan gönüllüsünü ifade vermesi için emniyete davet etti.

Yüzü aşkın gönüllünün, sadece Alparslan Hocaya özgürlük talebinde bulunmaları sebebiyle ifadeye çağrılması yeni bir "sindirme operasyonu mu?" şeklinde yorumlandı.

Kadın erkek ve bazı çocukların "ifade" işlemi için sürekli rahatsız edilmeleri, emniyete çağrılmaları , "neden yürüdün, Alparslan Kuytul'u nerden tanıyorsun?, Neden atkı taktın? Slogan attın mı?, Pankart açtın mı?" gibi sorulara maruz kalmalarının ne zaman son bulacağı ise merak konusu.

Daha önceleri emniyette verilen ifadeler nedeniyle açılan mahkemerlerin ekserisinden beraat alındığı ve bu hukuksuzluğa itiraz eden vatandaşların tazminat kazandıkları biliniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz